Your Universal Remote Control Center
RemoteCentral.com
Which Remote Should I Buy? Forum - View Post
Previous section Next section Previous page Next page Up level
Up level
The following page was printed from RemoteCentral.com:

Login:
Pass:
 
 

Page 2 of 12
Topic:
Comcast remote not working with comcast box....
This thread has 177 replies. Displaying posts 16 through 30.
Post 16 made on Thursday March 17, 2011 at 02:03
3FG
Select Member
Joined:
Posts:
August 2009
1,690
The Comcast remote (red OK/Select button--is that what you have?) when using the built-in setup code 01877 puts 00249 on both the MyDVR and the OnDemand buttons. The remotes delivered to our house have a Comcast-installed upgrade which puts 00249 on MyDVR, and nothing on OnDemand. I suspect that the SA cable boxes don't respond to OnDemand. Where we live, however, simply entering 001 in Cable mode calls up OnDemand. If that works for you, we'll be able to program a macro onto the OnDemand button to send channel 001.

However, to return the remote to as delivered condition, the following may work, depending on how the remote was setup at Comcast.

1) Press Setup until 2 blinks
2) Enter 977
I expect the remote will blink 4 times.

Finally, if the 977 command doesn't make A, B, and C work,
A is 00117
B is 00058
C is 00054

Edited to fix typo.

Last edited by 3FG on March 19, 2011 23:25.
Post 17 made on Friday March 18, 2011 at 09:58
grumpy766
Junior Member
Joined:
Posts:
March 2011
4
Thanks 3FG
The 977 didn't work. It apparently cleared out all of the codes in the remote. It doesn't work at all now. It's just a paper weight.

Thanks again
Post 18 made on Friday March 18, 2011 at 13:16
3FG
Select Member
Joined:
Posts:
August 2009
1,690
No it doesn't clear out all the codes in the remote. Instead it copies saved information from an archive area of memory to the standard location where setup codes, keymove, and macros are stored. As a user, you can't do anything that erases the IR codes.

Evidently the archive area had garbage in it.

There are two levels of reset for these remotes. The more benign is 980, and 981 will take the remote to exactly as it came from the factory, including the default setup codes.

1) Press Setup until 2 blinks
2) Enter 981
The remote should blink 4 times.

1) Press Setup until 2 blinks
2) Enter 982
The remote should blink 4 times. If it blinks twice, repeat 1 and 2 and it should now blink 4 times. This unlocks the setup code for the Cable device.

Assign setup code 01877 (00877) to the Cable device. Now the remote should control the SA box.
Post 19 made on Saturday March 19, 2011 at 13:57
grumpy766
Junior Member
Joined:
Posts:
March 2011
4
I did what you said and it is working again. I think all of the buttons are working except the A button. I got the B and C buttons working. The A button accepts the code of 00177 but it doesn't function my Scientific Atlanta box. The On Demand button opens the My Dvr ...but I can live with that. If We can just get the A button working then I can record again.

Thanks for taking time out of your day to help me. And sorry I got a little sarcastic in my last post...paper weight and all.
Post 20 made on Saturday March 19, 2011 at 23:25
3FG
Select Member
Joined:
Posts:
August 2009
1,690
Ah, I wrote the number wrong-- it is 00117 for A.

Did you try entering channel number 001? If that gives you OnDemand, you can enter a macro to send that combination.

Press Setup until 2 blinks
Enter 995
Tap the OnDemand button
Enter 001
Press Setup until 2 blinks

Another possibility is to use "1" followed by "Enter"
Post 21 made on Sunday April 24, 2011 at 02:02
dranga
Junior Member
Joined:
Posts:
April 2011
1
Just registered to thank Kupakai and superhooper... I spent hours with comcast customer service trying to explain that it my remote that is the problem and not the box and everytime they send a signal and ask me to wait for 45 mins for something to happen... Finally I got to this forum searching for comcast cable box not responding to remote and did what these guys advised and I now have a working remote.. Thanks a lot again...
Post 22 made on Wednesday April 27, 2011 at 14:25
RMB
Junior Member
Joined:
Posts:
April 2011
3
Just registered to say Thank you. Comcast were of no help.
Searched and found this page.


Just completed these steps:
1) 977 code steps above

2) Press Setup until 2 blinks
Enter 981
The remote should blink 4 times.

3) Press Setup until 2 blinks
Enter 982 
The remote should blink 4 times. If it blinks twice, repeat 1 and 2 and it should now blink 4 times. This unlocks the setup code for the Cable device.

PIP was working earlier, but has stopped now. I dont get any option when I click on PIP button.
I have LG 42LD450 TV.
I have a comcast RED ok/select button remote and Scientific Atlanta HD DVR box.

Can you please help me to set up PIP again?

TIA.





Post 23 made on Wednesday April 27, 2011 at 19:12
3FG
Select Member
Joined:
Posts:
August 2009
1,690
I don't understand.
1)Why did you do the 977, 980, 981 commands? What problem were you trying to fix?

2) LG lists the IR codes in their manuals, and it appears that these TVs don't offer a PIP function. What function do you want the PIP button to do?
Post 24 made on Wednesday April 27, 2011 at 22:56
RMB
Junior Member
Joined:
Posts:
April 2011
3
I was trying to setup A,B,C buttons which were not working earlier (or may be I didn't know how to use it, but I know now)
Now they are working fine.

Before these steps, I could use the PIP on my comcast remote. When I pressed [PIP] on/off, the smaller window would pop up on TV and I was able to use rest of the PIP buttons to control the smaller window.

But now I am unable to do that.
Nothing happens now, when I click the on-off button.
Post 25 made on Thursday April 28, 2011 at 00:05
3FG
Select Member
Joined:
Posts:
August 2009
1,690
I'll assume that you're using a Scientific Atlanta box. It has PIP capability, while I believe that the LG does not.

So using setup code 00877 or 01877 on the Cable button, the following EFCs may work:

PIP On/Off 00180
PIP Swap 00187
PIP Move 00183
PIP Ch + 00121
PIP Ch - 00181
Post 26 made on Thursday April 28, 2011 at 14:20
RMB
Junior Member
Joined:
Posts:
April 2011
3
I used 01877. I am using a Scientific Atlanta HD DVR box.

Now I should just follow these steps right? (Replace Step 4 and 5 with new codes and PIP buttons)

1) Press Setup until 2 blinks
2) Enter 994 (2 blinks)
3) Tap Setup
4) Enter 00249
5) Tap OnDemand
The remote should blink twice.

Edit: Just wanted to let you know that it worked. Thanks a lot for your help.

Last edited by RMB on April 28, 2011 19:38.
Post 27 made on Tuesday July 12, 2011 at 19:17
ericville
Junior Member
Joined:
Posts:
July 2011
1
3FG you made my evening!!!! Just got a new HD/DVR box from COMCAST and the remote that came with it didn't work. Used the 00877 code and worked great!

Thanks again,
- Eric
Post 28 made on Sunday July 17, 2011 at 12:58
jkeene81
Junior Member
Joined:
Posts:
July 2011
3
So my remote has suddenly stopped working. The cable button flashes and I checked with my camera and it is sending signal. I have new batteries inserted and tried the reset codes listed at the beginning of this thread. Is there any other options? Its the grey comcast remote with red ok/select button and a black cisco hd cable box. TIA
Post 29 made on Sunday July 17, 2011 at 18:00
3FG
Select Member
Joined:
Posts:
August 2009
1,690
If it is sending a signal, then either the signal is wrong (wrong setup code) or the component(s) aren't responding correctly.

Do you have more than one component to control? Do none of them work? Also, make sure that you're using the correct setup codes. If you're not sure which codes are correct, post a list of the components you have.
Post 30 made on Sunday July 17, 2011 at 18:39
jkeene81
Junior Member
Joined:
Posts:
July 2011
3
I have grey xfinity remote with red ok/select button says c103304 on inside by batteries, controlling cisco rng150 box. also tv is a samsung. not one button on the remote works but the cable button lights up when I push it. tried tech support but they asked if i had batteries in and then said I was SOL and to bring it back to Comcast.
Find in this thread:
Page 2 of 12


Jump to


Protected Feature Before you can reply to a message...
You must first register for a Remote Central user account - it's fast and free! Or, if you already have an account, please login now.

Please read the following: Unsolicited commercial advertisements are absolutely not permitted on this forum. Other private buy & sell messages should be posted to our Marketplace. For information on how to advertise your service or product click here. Remote Central reserves the right to remove or modify any post that is deemed inappropriate.

Hosting Services by ipHouse