Your Universal Remote Control Center
RemoteCentral.com
HDTV Reception Forum - View Post
Previous section Next section Previous page Next page Up level
Up level
The following page was printed from RemoteCentral.com:

Login:
Pass:
 
 

Page 3 of 3
Topic:
CFTO Chn 9 RF 40 Rebooting channel
This thread has 43 replies. Displaying posts 31 through 44.
Post 31 made on Tuesday April 5, 2011 at 15:24
rjdto
Long Time Member
Joined:
Posts:
March 2008
77
I recieve CTV finely, but the sound is out of sync on the morning business news
rjdto
Post 32 made on Tuesday April 5, 2011 at 22:19
rfdude
Long Time Member
Joined:
Posts:
March 2008
18
I have two Sony and one Toshiba HD TV's all on aerial. The SONY's are fine and never noticed the PSIP issue. The Toshiba no longer recognizes 9-1 but does show it on 40-4. I've tried a complete reset and rescan but the issue remains.

rfdude
rfdude
Post 33 made on Wednesday April 6, 2011 at 02:31
Daniel Tonks
Wrangler of Remotes
Joined:
Posts:
October 1998
28,684
CTV's PSIP seems to be on a rotating working-broken-working-broken schedule. Some weeks it's fine as 9-1, other weeks it's 40-4. You'd think this was an unknown science or something. :-)
OP | Post 34 made on Friday April 8, 2011 at 11:44
Nueatit
Long Time Member
Joined:
Posts:
August 2008
148
Looks like the problem was fixed sometime yesterday, at the 6 o'clock news my receiver worked again with their signal.

Hope now that they have found and fixed the problem.

We will see, if it goes awry next week again or not.
Post 35 made on Sunday April 10, 2011 at 19:46
Daniel Tonks
Wrangler of Remotes
Joined:
Posts:
October 1998
28,684
PSIP issues have been coming and going for a couple of years now...
Post 36 made on Saturday April 30, 2011 at 16:56
cocoa
Long Time Member
Joined:
Posts:
July 2010
31
Just yesterday, I tried CFTO and the sound was beautiful. This was the first time I could hear it for about 6 months.

My East York buddy and I both have LG TVs that did not work with the CFTO audio. IS LG part of the problem? My TV is about 6 years old and his is 3 years old.

What is the experience of others?
Post 37 made on Sunday May 1, 2011 at 14:40
cocoa
Long Time Member
Joined:
Posts:
July 2010
31
Hi all,

This is from CFTO after I let them know that my LG TV had sound again for CFTO. Here's what he said:

Thanks for the information. The person who posted the information indicating the missing PSIP tables was correct. Just last week we started to embed those tables back into the signal.

We were having problems with our system which is involved with embedding those tables, and just last week we were able to put it back in service.

I am surprised it had an effect on your audio and not the video. I have an LG receiver in my office and it was operating fine with both audio and video present.

I am happy to hear that your signal is fine. We are finding that not all receivers operate the same with these PSIP tables.

Regards and thanks again
OP | Post 38 made on Sunday May 1, 2011 at 16:43
Nueatit
Long Time Member
Joined:
Posts:
August 2008
148
Had the same problem a week ago Monday, HD receiver locked up, was fixed the next day by CFTO.

I'm glad that they responded to you, I never heard anything back when I pointed out their issues nicely.
Post 39 made on Friday May 6, 2011 at 22:59
cocoa
Long Time Member
Joined:
Posts:
July 2010
31
Chico,

I passed along your info. Did it help?
Post 40 made on Saturday May 14, 2011 at 10:07
el gran chico
Long Time Member
Joined:
Posts:
November 2007
148
Thanks Cocoa. Yup, psip looks alot better now!
OP | Post 41 made on Friday June 24, 2011 at 11:57
Nueatit
Long Time Member
Joined:
Posts:
August 2008
148
Looks like the last three days the PSIP is screwed up again, my ATSC tuner rebooting and locked on channel.

Can only exit channel 9 with antenna removed and then tuned to another channel.

I guess they cannot get this small item fixed once and for all!!


As of Friday night June 24, 2011 problem fixed. Chn 9 PSIP working again.

Last edited by Nueatit on June 25, 2011 12:02.
Post 42 made on Monday June 27, 2011 at 19:01
yandetv
Long Time Member
Joined:
Posts:
August 2010
23
In another thread here I've been discussing the PSIP issues CTV is having with incorrectly labeled audio feeds, an issue that's only getting weirder. (Their English descriptive audio track is now labeled "French".)

What I find funny is that writing to CTV gets a direct response from a broadcast engineer but follow-ups to the engineer seem to be met with silence.
Post 43 made on Tuesday September 27, 2011 at 21:56
cocoa
Long Time Member
Joined:
Posts:
July 2010
31
Yandetv or others, I have an old LG and I don't know how to get rid of Described Video on my menu. C, CBC and Global now have it. Ideas?
Post 44 made on Wednesday September 28, 2011 at 09:15
hd fan
Long Time Member
Joined:
Posts:
March 2006
425
On your menu?. Try selecting another Audio Language in the Audio menu. For instance if you select French it will play the French track so if Descriptive Audio is named French by the broadcaster then your TV will play the French audio first always. Every Tv has a MTS or SAP or Audio key that switches between available audio tracks. I have my Samsung set at English and it plays all audio fine on all channels in the GTA, if I want the descriptive audio I have to press the MTS key on the remote.
Page 3 of 3


Jump to


Protected Feature Before you can reply to a message...
You must first register for a Remote Central user account - it's fast and free! Or, if you already have an account, please login now.

Please read the following: Unsolicited commercial advertisements are absolutely not permitted on this forum. Other private buy & sell messages should be posted to our Marketplace. For information on how to advertise your service or product click here. Remote Central reserves the right to remove or modify any post that is deemed inappropriate.

Hosting Services by ipHouse