Your Universal Remote Control Center
RemoteCentral.com
HDTV Reception Forum - View Post
Previous section Next section Previous page Next page Up level
Up level
The following page was printed from RemoteCentral.com:

Login:
Pass:
 
 

Page 2 of 3
Topic:
CFTO Chn 9 RF 40 Rebooting channel
This thread has 43 replies. Displaying posts 16 through 30.
Post 16 made on Thursday March 10, 2011 at 20:54
hd fan
Long Time Member
Joined:
Posts:
March 2006
425
It is at their end indeed but I think that HDGeorge is right when saying it is at both ends, the TV Station PSIP data and our tuners software as well. Otherwise how do you explain that most users apparently had no problem at all.

Like Daniel also pointed out some tuners might be more inmune to changes in the PSIP data since some of them do not seem to update or try to re-read the data dynamically everytime but rather just one time when the tv channel was scanned in the first time. That "behaviour" does not mean one tuner is better than the other it is just the nature of the beast I guess. In any case letting the tuner manufacturer know will allow them to release a firmware update that might adress this issues in the future.

I am glad you both now can enjoy your favorite US shows on Canadian CTV HD, ... just kidding.
Post 17 made on Thursday March 10, 2011 at 23:15
Daniel Tonks
Wrangler of Remotes
Joined:
Posts:
October 1998
28,684
Well, there should be better error rejection, to the point where a corrupt PSIP doesn't make a receiver crash or reboot. Plus, since these kinds of problems seem to happen a fair bit, it would be nice if all receivers cached PSIP data in case of such problems (like mine), but still checked to see if something has changed (unlike mine).
Post 18 made on Friday March 11, 2011 at 17:58
yandetv
Long Time Member
Joined:
Posts:
August 2010
23
I am glad you both now can enjoy your favorite US shows on Canadian CTV HD, ... just kidding.

Yeh...the two channels I was having problems with were CTV and City (though I still don't get City). About the only Canadian content on those two channels is the news...barely.
Post 19 made on Saturday March 12, 2011 at 14:16
hd fan
Long Time Member
Joined:
Posts:
March 2006
425
Well CityTV might have more canadian content specially day shows and some sporadic night series. But your problem not getting CityTV should not be related to this PSIP issues but more likely antenna related. CityTV HD unfortunaelly still broadcasts with so low power level that it is hard to get even in nearby Mississauga.
Post 20 made on Saturday March 12, 2011 at 20:16
cocoa
Long Time Member
Joined:
Posts:
July 2010
31
I'm so glad it is not just me having trouble with CFTO sound! I have no sound at all since February.

I am in East York, a neighbourhood of Toronto, and another buddy about 6 blocks away is having the same problem. I don't seem to be having the Scanning problem that others have, but I have not rescanned since March 1. Before Christmas, CFTO added Described Video to more and more programs and my LG HD TV could not remove it.

I emailed CFTO, from the General contact info section of the CTV.ca website. I asked them to relay my message to a staff member who could help with the OTA audio signal. A very nice man emailed me on March 10, asking for my location and stations that I could receive normally.

He did not seem to be aware of others with the same problem, so I advise all to email. They can't fix it if they don't know there is a problem. I would report the scanning problem to CTV.ca as well.

CFTO was a great signal with good shows and great news. I miss them and I hope they resume their high quality audio signal.
OP | Post 21 made on Sunday March 13, 2011 at 09:33
Nueatit
Long Time Member
Joined:
Posts:
August 2008
148
Not sure how your tv setup works, however, try a few things first, before a rescan, can you delete CFTO chn only, then add manually, check the audio settings on this channel only AND try different settings, it does not sound like an rf reception problem otherwise there would be no video or sound.

A corrupt PSIP causes other problems.
Post 22 made on Monday March 14, 2011 at 10:12
cocoa
Long Time Member
Joined:
Posts:
July 2010
31
For 9-1 CFTO on 40, Jeff at CTV suggested that I try rescanning, then manually add 40-1, then turn my rotor towards the CN tower, rather than the US. I'm in East York.

It worked, I got my sound back on CTV.
Post 23 made on Tuesday March 15, 2011 at 11:22
cocoa
Long Time Member
Joined:
Posts:
July 2010
31
No sound on CFTO again, I fear -- a temporary fix. At night, CFTO again had no sound and resetting the antenna rotor does not help. I will advise them.
Post 24 made on Monday March 28, 2011 at 18:22
el gran chico
Long Time Member
Joined:
Posts:
November 2007
148
Cocoa, can you also mention to them that CFTO's PSIP is a bit of a mess right now? I just checked via TSReader and found there's no STT (system time table), EIT (event information table) or ETT (extended text table) in the datastream. Perhaps your tuner is sensitive to this.
Post 25 made on Tuesday March 29, 2011 at 11:50
hamiltonjim
Long Time Member
Joined:
Posts:
November 2006
55
For the past month or so, my TVGOS has all the CFTO information channel 0, not 9. I guess it's because of messed up EIT and ETT
OP | Post 26 made on Saturday April 2, 2011 at 09:31
Nueatit
Long Time Member
Joined:
Posts:
August 2008
148
Looks like CFTO has the same issues again as of Friday April 1, 2011, my HD receiver justs flashes between video (no audio) and updating channel bank data.

Cannot get out of this loop, have to disconnect antenna and change channels, why oh why does CTFO only have this problem.

Could it be that Bell just bought them and they want us to use Bell Expresview? AND not OTA?
Post 27 made on Sunday April 3, 2011 at 05:44
yandetv
Long Time Member
Joined:
Posts:
August 2010
23
Yep, CTV's gone for me too.
Post 28 made on Sunday April 3, 2011 at 18:14
yandetv
Long Time Member
Joined:
Posts:
August 2010
23
13 hours later...still not able to get a lock on CTV with my MythTV setup.

Anyone know the email to write to?
Post 29 made on Sunday April 3, 2011 at 20:02
el gran chico
Long Time Member
Joined:
Posts:
November 2007
148
Try [Link: toronto.ctv.ca]

Telephone

(416) 384-5000
TTY/TDD: 1-800-461-1542

Email
Feedback: [email protected]
MyNews: [email protected] or mynews.ctv.ca

Programming: [email protected]
Tom Brown: [email protected]
Talkback Toronto: [email protected]
Video requests: [email protected]
Health: [email protected]
Consumer Alert: [email protected]
Canada AM: [email protected]
W5: [email protected]
Media Enquiries: [email protected]
Video Support: [email protected]
Contest Support: [email protected]
OP | Post 30 made on Monday April 4, 2011 at 11:00
Nueatit
Long Time Member
Joined:
Posts:
August 2008
148
Even from the last time this issue occurred, many e-mails to CTV at their "[email protected] went unanswerred, not even an acknowledgement.

So I do not expect much this time around.

If this problem happens after August, both Industry Canada and CRTC will be notified, now we are just part of an experimental crowd.
Page 2 of 3


Jump to


Protected Feature Before you can reply to a message...
You must first register for a Remote Central user account - it's fast and free! Or, if you already have an account, please login now.

Please read the following: Unsolicited commercial advertisements are absolutely not permitted on this forum. Other private buy & sell messages should be posted to our Marketplace. For information on how to advertise your service or product click here. Remote Central reserves the right to remove or modify any post that is deemed inappropriate.

Hosting Services by ipHouse