Your Universal Remote Control Center
RemoteCentral.com
URC's Consumer Remotes Forum - View Post
Previous section Next section Up level
Up level
The following page was printed from RemoteCentral.com:

Login:
Pass:
 
 

Topic:
Archiver software for MX450 won't update
This thread has 6 replies. Displaying all posts.
Post 1 made on Saturday July 23, 2016 at 23:18
Crawland
Junior Member
Joined:
Posts:
July 2016
4
I have had an MX450 remote for about 6 years. I've never downloaded the archiver software and the remote is still working like a champ.

I also have an MX600 that is due for a replacement so I thought I would get another MX450 to keep things consistent. There are a lot of new components in my system so I wanted to make sure I have the archiver software to update the firmware and new codes before I commit to getting another MX450.

I have a 64 bit windows 10 computer. I can download the software, but it won't update. I also can't get the computer to recognize my remote when I plug it into the USB port. I also tried downloading the software to an older 32 bit Windows 8 computer with the same results.

The software version is 12.5.2008.1. When I click on the "live update" button, it says there is a new version and the software will be restarted, but nothing happens.

Any thoughts or does anyone have a link to a more updated version of the software?
Post 2 made on Saturday July 23, 2016 at 23:46
edmund
Elite Member
Joined:
Posts:
April 2002
13,445
I have W7 64 bit, it updated with no problem to 1.5.16.0910

Of course I no longer have mx-450.
OP | Post 3 made on Sunday July 24, 2016 at 00:18
Crawland
Junior Member
Joined:
Posts:
July 2016
4
Your reply got me thinking that it might be the windows version. After a little research I found that many programs were written assuming you were running them as administrator. If you right click on the .exe you can run it as an administrator. That fixed the updating issue!

However, I still can't connect my remote to my laptop. It still says my remote isn't connected. I've tried a couple different cables and both computers so there is either a problem with the USB port on my remote, or there is something about win 8 and win 10 that is blocking the remote from being recognized.

Anyone have any thoughts on that?
Post 4 made on Sunday July 24, 2016 at 01:31
edmund
Elite Member
Joined:
Posts:
April 2002
13,445
It might be missing the driver, when its plugged into the computer, what does it say when you look for remote under devices?
OP | Post 5 made on Sunday July 24, 2016 at 02:03
Crawland
Junior Member
Joined:
Posts:
July 2016
4
I don't see it listed under devices. At least it isn't sticking out to me. I don't know what it would show up as.
OP | Post 6 made on Sunday July 24, 2016 at 02:38
Crawland
Junior Member
Joined:
Posts:
July 2016
4
I know what device it is in the device manager. It shows up under "Human Interface Devices" as USB Input Device. According to device manager, it is working correctly and the drivers are up to date.

I've tried four cables and two computers. I don't know what else to try.
Post 7 made on Friday July 29, 2016 at 00:02
JSHShanghai
Junior Member
Joined:
Posts:
January 2014
34
Sounds like you don't have "Windows Mobile Device Manager" installed.

If not that should solve the problem.


Jump to


Protected Feature Before you can reply to a message...
You must first register for a Remote Central user account - it's fast and free! Or, if you already have an account, please login now.

Please read the following: Unsolicited commercial advertisements are absolutely not permitted on this forum. Other private buy & sell messages should be posted to our Marketplace. For information on how to advertise your service or product click here. Remote Central reserves the right to remove or modify any post that is deemed inappropriate.

Hosting Services by ipHouse