Your Universal Remote Control Center
RemoteCentral.com
Complete Control by URC Forum - View Post
Previous section Next section Up level
Up level
The following page was printed from RemoteCentral.com:

Login:
Pass:
 
 

Topic:
MX 6000 not recognized
This thread has 7 replies. Displaying all posts.
Post 1 made on Thursday March 14, 2013 at 20:14
Jerzyst
Long Time Member
Joined:
Posts:
July 2008
64
I have programmed and downloaded many mx 880s 980s and mx 5000s and all are recognized by my computer. I have just finished programming my first MX6000 and my computer does not seem to recognize it. Is there a different activesync that I need, or am I missing something. Or is the remote faulty. Any advice would be appreciated before I send this remote back.
Post 2 made on Friday March 15, 2013 at 09:41
Duct Tape
Loyal Member
Joined:
Posts:
November 2008
5,301
it should be fine using activesync.  what happens when you plug it in?  does it ask you to load a driver?  do you see anything show up in your device manager?
[Link: facebook.com]
OP | Post 3 made on Saturday March 16, 2013 at 09:59
Jerzyst
Long Time Member
Joined:
Posts:
July 2008
64
Sorry for not getting back sooner but the wording is 'Downloaded error cant connect'.
I am using windows XP and never had any problems before this 6000.
Any ideas would be appreciated.
Post 4 made on Saturday March 16, 2013 at 10:05
Duct Tape
Loyal Member
Joined:
Posts:
November 2008
5,301
Go into device manager.  Do any unknown devices show up?
[Link: facebook.com]
OP | Post 5 made on Saturday March 16, 2013 at 12:40
Jerzyst
Long Time Member
Joined:
Posts:
July 2008
64
No. My windows XP computer does not recognize the mx 6000 at all, so I decided to try my newer windows 7 computer, which does not recognize any of the other remotes or the MSC 400, and hay presto, the mx 6000 was recognised and I was able to download some work that was done.
Now I am confused even more. Did URC change something on the newer mx 6000s or am I just showing my ignorance?
Post 6 made on Saturday March 16, 2013 at 12:47
Duct Tape
Loyal Member
Joined:
Posts:
November 2008
5,301
i've used the MX6000 with both my old XP computer and my new Win7 64 bit computer.  no issues either way.  did you try plugging into a different USB port on the XP laptop?
[Link: facebook.com]
OP | Post 7 made on Saturday March 16, 2013 at 13:12
Jerzyst
Long Time Member
Joined:
Posts:
July 2008
64
Yes, just tried different ports and different cables and nothing, in fact I cant get my Win 7 computer to recognize it any more. Its begining to look like a bad remote. I cant think of anything else. Thanks for your help, and/or any other sudgestions.
Post 8 made on Tuesday March 19, 2013 at 12:32
KeepAGun
Long Time Member
Joined:
Posts:
January 2013
53
try uninstalling all activesync or Microsoft modile device center or whatever you are using. then hook 6000 up and see if it leads you to device driver needed and then direct program to appropriate mx-6000 folder with device driver and install it.


Jump to


Protected Feature Before you can reply to a message...
You must first register for a Remote Central user account - it's fast and free! Or, if you already have an account, please login now.

Please read the following: Unsolicited commercial advertisements are absolutely not permitted on this forum. Other private buy & sell messages should be posted to our Marketplace. For information on how to advertise your service or product click here. Remote Central reserves the right to remove or modify any post that is deemed inappropriate.

Hosting Services by ipHouse