Your Universal Remote Control Center
RemoteCentral.com
RTI Control Systems Forum - View Post
Previous section Next section Up level
Up level
The following page was printed from RemoteCentral.com:

Login:
Pass:
 
 

Topic:
T2-C+ Messed Up
This thread has 3 replies. Displaying all posts.
Post 1 made on Monday March 5, 2018 at 14:00
ldefoe
Junior Member
Joined:
Posts:
March 2018
2
Iím not an integrator but I got the software from an old friend that used to be an integrator. Anyway, Iím doing work at a friends house on some RTI remotes of this model that work with their home automation system from Crestron. The system is pretty dated but it work well. My issue is that in one room their RTI remote is acting up, it will continuously boot loop and display the RTI boot screen and in between loops it makes a hissing noise. I took it apart and sometimes when I put pressure randomly, itíll boot and work fine for awhile but then itíll freeze and do the same thing. Is there some way to fix this? Another issue is that when I attempt to connect it to my laptop and use ID9.8 my windows would say thereís an error with the device and now most recently when I try windows doesnít recognize it at all. What is going on? I want to get the config off so I can copy it to a new remote or fix this one.
Post 2 made on Monday March 5, 2018 at 18:17
Don Heany
Advanced Member
Joined:
Posts:
September 2008
823
You should be able to utilize recovery wizard. Initially, it sounded like a battery issue but the pressure portion of your description indicates itís boned. Good luck!
Post 3 made on Monday March 5, 2018 at 18:19
Don Heany
Advanced Member
Joined:
Posts:
September 2008
823
Try a different USB port and give it time to load the driver properly too. Would perhaps grab a working unit to do this first.
OP | Post 4 made on Tuesday March 6, 2018 at 16:29
ldefoe
Junior Member
Joined:
Posts:
March 2018
2
Yeah, if I hit it it works too, but not for long. Iím just calling it toast, itís the remote that gets the most use in the house anyway. I reprogrammed another remote all Iíve gotta do is trial and error which Crestron RF system ID it is. I tried the recovery wizard, my laptop just doesnít even awknowlege it anymore. Iíve tried different ports, Iíve retarted windows, and Iíve used it with other remotes of the same model and driver and they work flawlessly, the remote must just be toast.


Jump to


Protected Feature Before you can reply to a message...
You must first register for a Remote Central user account - it's fast and free! Or, if you already have an account, please login now.

Please read the following: Unsolicited commercial advertisements are absolutely not permitted on this forum. Other private buy & sell messages should be posted to our Marketplace. For information on how to advertise your service or product click here. Remote Central reserves the right to remove or modify any post that is deemed inappropriate.

Hosting Services by ipHouse