Your Universal Remote Control Center
RemoteCentral.com
RTI Control Systems Forum - View Post
Previous section Next section Up level
Up level
The following page was printed from RemoteCentral.com:

Login:
Pass:
 
 

Topic:
IR Codes for the Cisco RNG-200
This thread has 9 replies. Displaying all posts.
Post 1 made on Wednesday February 10, 2010 at 12:34
ccoats
Long Time Member
Joined:
Posts:
January 2010
23
I have tried to learn the codes over and over and cannot get the IR codes to learn correctly for the Cisco RNG-200. The IR database in ID doesn't work correctly. If you have a good IR database for this device please send me a link or email them to me. I can't stand Comcast!!!!!!
Post 2 made on Wednesday February 10, 2010 at 17:19
anyhomeneeds
Super Member
Joined:
Posts:
December 2007
4,149
On February 10, 2010 at 12:34, ccoats said...
I have tried to learn the codes over and over and cannot get the IR codes to learn correctly for the Cisco RNG-200. The IR database in ID doesn't work correctly. If you have a good IR database for this device please send me a link or email them to me. I can't stand Comcast!!!!!!

This has been gone over many times. You can't learn the IR codes from the remotes, our current IR learnes aren't capable of receiving the codes from these new remotes yet. (new Cisco UVere, and FIOS boxes)

there is nohing wrong with the IR codes on ID7, I and many othes have used them many times without a problem. Do you think that there is some other issue?
IR turned too high or low?
Wrong output?
Not in stand-alone mode?
Emitter not in correct place on front of unit?
Bad emitter?
Bad box?
"You can't fix stupid."
OP | Post 3 made on Thursday February 18, 2010 at 08:52
ccoats
Long Time Member
Joined:
Posts:
January 2010
23
All the other issues are fine. I have had this problem several times and normally just take the box back to comcast and switch it to the Scientific Atlanta 8300hdc and have no problem. It is something to do with the ir reciever on the cisco rng200 box itself. I am looking for a good way to fix the issue for good.
Post 4 made on Thursday February 18, 2010 at 09:12
anyhomeneeds
Super Member
Joined:
Posts:
December 2007
4,149
I'm using the same Comcast boxes that you are, and haven't had any problems with the codes in the database.

In the Master List, I use Comast cable box RNG-200 for everything except play,( they stll aven't added it). Then I pull play from the tweak version right underneath it.
"You can't fix stupid."
OP | Post 5 made on Thursday February 18, 2010 at 09:34
ccoats
Long Time Member
Joined:
Posts:
January 2010
23
I have tried the master codes and they don't work with the rng-200. I have used the master codes for the rng-150 and those are fine. I have talked to other poeple who are having the same issue with no solution. I would just like to find a solution. Are you pluging into the IR in on the box or are you using an immitter?
Post 6 made on Thursday February 18, 2010 at 10:20
anyhomeneeds
Super Member
Joined:
Posts:
December 2007
4,149
Using an emitter, I have heard a few times that the IR port on the back isn't active.
"You can't fix stupid."
OP | Post 7 made on Thursday February 18, 2010 at 10:33
ccoats
Long Time Member
Joined:
Posts:
January 2010
23
I have tried the port with no success. I am using an emitter with the master codes from Integration Designer with no success either. I have tried to learn the codes with the IR Pro from RTI with no success. I have read on this site and others that this particular box (Cisco RNG-200) IR tolerance is very low and the way the IR Pro averages the IR codes when you learn them it wont work. Just trying to find a solution instead of replacing every one of those boxes.
Post 8 made on Thursday February 18, 2010 at 11:05
anyhomeneeds
Super Member
Joined:
Posts:
December 2007
4,149
All I know about the RNG200 is this:
1.IR port on rear is turned off.
2.No current IR learners can learn the codes from this box's remotes.
3.The codes from the master list have worked for me every time.
"You can't fix stupid."
Post 9 made on Thursday February 18, 2010 at 11:39
markrubin
Founding Member
Joined:
Posts:
February 2002
897
mine is working fine (RNG 150) using the codes from the RTI master list for the RNG 200 and an emitter directly over the IR eye

do not use the rear IR port: that is an OUTPUT for an emitter to control a DVR

for a channel macro, be sure you use the default delay between commands

codes learned with the IR Pro do not work as others have mentioned
OP | Post 10 made on Thursday February 18, 2010 at 11:50
ccoats
Long Time Member
Joined:
Posts:
January 2010
23
I have done the same thing with the RNG-150 with no problems, but for some stupid reason the RNG-200 has given me fits at 5 different customers houses. I have eventually just taken the boxes and traded for the Scientific Atlanta 8300HDC. I was just trying to find a solution to this problem for good.


Jump to


Protected Feature Before you can reply to a message...
You must first register for a Remote Central user account - it's fast and free! Or, if you already have an account, please login now.

Please read the following: Unsolicited commercial advertisements are absolutely not permitted on this forum. Other private buy & sell messages should be posted to our Marketplace. For information on how to advertise your service or product click here. Remote Central reserves the right to remove or modify any post that is deemed inappropriate.

Hosting Services by ipHouse