Your Universal Remote Control Center
RemoteCentral.com
Sony Remote Controls Forum - View Post
Previous section Next section Previous page Next page Up level
Up level
The following page was printed from RemoteCentral.com:

Login:
Pass:
 
 

Page 7 of 9
Topic:
SONY RECEIVERS: Changing Command Mode to AV1 (or AV2)
This thread has 120 replies. Displaying posts 91 through 105.
Post 91 made on Sunday August 17, 2008 at 11:42
edmund
Elite Member
Joined:
Posts:
April 2002
13,471
sorry but that is stuck on the AV2 codeset, can't be changed.
Post 92 made on Saturday August 23, 2008 at 13:55
SonyGuy
Lurking Member
Joined:
Posts:
August 2008
2
Hello,

I bought a Sony HT-DDWG700. I did a forum search and found nothing about this model, only about the older DDW700. None of the methods here appear to switch the command mode from AV2 to AV1.

Does anyone else have this?

Thanks!
OP | Post 93 made on Tuesday August 26, 2008 at 23:41
Ron Aronson
Super Member
Joined:
Posts:
June 2002
3,967
On August 23, 2008 at 13:55, SonyGuy said...
Hello,

I bought a Sony HT-DDWG700. I did a forum search and found
nothing about this model, only about the older DDW700.
None of the methods here appear to switch the command
mode from AV2 to AV1.

Does anyone else have this?

Thanks!

Unless Mr Mod works another of his miracles, it doesn't look like it can be changed.
Post 94 made on Wednesday August 27, 2008 at 01:44
Mr Mod
Founding Member
Joined:
Posts:
August 2001
1,269
The Amplifier used in the HT-DDWG700 system is the STR-KG700, I have checked the user and service manuals for this unit and there is no reference to changing the AV1/2 modes.
So i would say if you have tried all of the above methods this Amplifier is unable to have its code set changed.
Is there a particular reason you need to change it?
Post 95 made on Thursday August 28, 2008 at 00:34
SonyGuy
Lurking Member
Joined:
Posts:
August 2008
2
Thanks for the answers. I was hoping to get it to work with the DISH Universal remote, it sucks having to handle two remotes. My previous receiver (Panasonic) did not have this problem, it's hard to understand why Sony is different.
Post 96 made on Thursday October 23, 2008 at 20:36
qirex
Lurking Member
Joined:
Posts:
October 2008
2
Hi, I can't seem to get my RM-AAU039 remote to switch modes using those instructions. I have a STR-DA3400ES and the instructions for the receiver and the primary remote worked.

Any ideas?
OP | Post 97 made on Thursday October 30, 2008 at 12:14
Ron Aronson
Super Member
Joined:
Posts:
June 2002
3,967
On October 23, 2008 at 20:36, qirex said...
Hi, I can't seem to get my RM-AAU039 remote to switch
modes using those instructions. I have a STR-DA3400ES
and the instructions for the receiver and the primary
remote worked.

Any ideas?

Are you holding all 3 buttons down at the same time? Other than that, I have no ideas at all. The instructions "Press and hold "Display", then press and hold "MUTING" and the "+" at the same time" were taken directly from the manual.

If you can't get it to work, you could try posting this in the Agoraquest Forum, which specializes in Sony receivers and remotes.
Post 98 made on Saturday November 1, 2008 at 15:28
qirex
Lurking Member
Joined:
Posts:
October 2008
2
OK, I looked in the manual [p. 39] myself and I realized that the "+" button was not the volume up [which has a + on it] but the center button of the 4-way selector. Even then the timing took a couple tries but it works now. Thanks.
Post 99 made on Sunday November 9, 2008 at 21:07
Flappjakk
Lurking Member
Joined:
Posts:
November 2008
1
i tried changing the command mode of my STR-dg920, which seems to be cross listed as the STR-DA2400, so I could use my Tivo Series 3 remote with the receiver. I can't seem to change the mode of the 920, but I could change the mode of the remote that came with the 920. The remote is a RM-AAP023. It seems like the remote can change between AV1 and AV2 using the procedure mentioned, but I can't get the receiver to change. The receiver defautls to AV2. Any ideas?
OP | Post 100 made on Wednesday November 12, 2008 at 10:02
Ron Aronson
Super Member
Joined:
Posts:
June 2002
3,967
On November 9, 2008 at 21:07, Flappjakk said...
i tried changing the command mode of my STR-dg920, which
seems to be cross listed as the STR-DA2400, so I could
use my Tivo Series 3 remote with the receiver. I can't
seem to change the mode of the 920, but I could change
the mode of the remote that came with the 920. The remote
is a RM-AAP023. It seems like the remote can change between
AV1 and AV2 using the procedure mentioned, but I can't
get the receiver to change. The receiver defautls to
AV2. Any ideas?

I found the manual for the STR-DA2400ES and it gives the procedures for changing the command modes of both the receiver and remote on page 37, so it should work, but one never knows with Sony manuals. Here's the link. [Link: docs.sony.com]

If it doesn't work for the receiver, it could be similar to the problems encountered with the STR-DE485/495/585/595 series receivers that does not allow you to change the command mode on the receivers but it does on the remote. It seems as if Sony leaves that capability off of the lower end models of the receiver line, for some odd reason.
Post 101 made on Wednesday November 12, 2008 at 18:20
Mr Mod
Founding Member
Joined:
Posts:
August 2001
1,269
The service manual also states the same:

COMMAND MODE CHANGE MODE

The command mode of the remote-commander which this set receives can be changed.
Procedure:
1. While pressing the [2CH/A. DIRECT] button, press the [POWER] button to turn on the main power.
2. Either the message C. MODE AV1 or C. MODE AV2 appears.
Select the desired mode.
Post 102 made on Sunday December 14, 2008 at 20:46
JohnnyO
Long Time Member
Joined:
Posts:
December 2002
29
On November 12, 2008 at 10:02, Ron Aronson said...
If it doesn't work for the receiver, it could be similar
to the problems encountered with the STR-DE485/495/585/595
series receivers that does not allow you to change the
command mode on the receivers but it does on the remote.
It seems as if Sony leaves that capability off of the
lower end models of the receiver line, for some odd reason.

I just installed a new STR-DG920. Sadly, it appears just different enough from the DA2400 to not include the ability to switch controller modes. Pages 35-36 in the DG920 manual are similar to what is shown for the DA2400, minus the ability to switch modes.

I guess it is time to use the learning feature of my Sony VL900, but it will be a shame not to be able to use the TiVo Peanut remote too.
Post 103 made on Tuesday January 13, 2009 at 10:43
diamondsw
Lurking Member
Joined:
Posts:
January 2009
1
On December 14, 2008 at 20:46, JohnnyO said...
I just installed a new STR-DG920. Sadly, it appears just
different enough from the DA2400 to not include the ability
to switch controller modes. Pages 35-36 in the DG920
manual are similar to what is shown for the DA2400, minus
the ability to switch modes.

Sadly I can also confirm that the STR-DG920 does not switch to AV1 with this. Still looking for a way to do this, and rather upset that last year's model (DG910) and it's high-end "twin" (DA2400) both support this while the 920 does not. It's driving my wife nuts, which in turn is driving me nuts.
Post 104 made on Saturday January 17, 2009 at 17:33
jonkun
Lurking Member
Joined:
Posts:
January 2009
1
Just wanted to mention that the Sony STR-K760P CAN be changed. I think. At least by holding down "Enter" while turning it on I can toggle between the 2 modes. However, my remote (RM-U755) seems to be broken, so I can't actually verify at the moment that it does work.

Hope that helps. Thanks for the fantastic post!


- Jon
Post 105 made on Wednesday May 26, 2010 at 18:19
artlewis
Lurking Member
Joined:
Posts:
May 2010
1
Hi, I am new on the forum.

None of the codes for DVD, satellite, or VCR work, so I must be missing something. Do I have to be in Command Mode AV2 to program the remote? If so, how do I get the receiver itself to respond to power-on button in AV1? Power On is factory programmed to the default AV2.

I just tried to program a RM-LG112 with the learning function and now see that according to my manual, the learning function only all applies to the RM-PG412. Can you confirm this?
Art Lewis
Find in this thread:
Page 7 of 9


Jump to


Protected Feature Before you can reply to a message...
You must first register for a Remote Central user account - it's fast and free! Or, if you already have an account, please login now.

Please read the following: Unsolicited commercial advertisements are absolutely not permitted on this forum. Other private buy & sell messages should be posted to our Marketplace. For information on how to advertise your service or product click here. Remote Central reserves the right to remove or modify any post that is deemed inappropriate.

Hosting Services by ipHouse