Your Universal Remote Control Center
RemoteCentral.com
General Consumer Remotes Forum - View Post
Previous section Next section Up level
Up level
The following page was printed from RemoteCentral.com:

Login:
Pass:
 
 

Topic:
Atlast 1056B03 Learning Problem
This thread has 3 replies. Displaying all posts.
Post 1 made on Monday December 26, 2011 at 22:20
Woomera
Junior Member
Joined:
Posts:
December 2011
2
I'd be very grateful for your help. For the past 12 months , I had an Atlas 1055 remote for my SD Box. I was able to program it using device codes , and for my Samsung HW-D450 soundbar , I used the learning function as I couldn't locate any codes.

I've just purchased a new DVR that comes with the Atlas 1056B03 remote. I tried to repeat my previous success , but when I enter learning mode and press the matching keys , the AUD light stays solid until it goes out completely , without learning anything. My remote for the soundbar works fine..that's not the problem. I even tried learning a function from the TV remote , and the same thing happened. It's as though the learning function isn't active on the 1056 ?

Currently , I've unlocked the volume control ( it's active on CBL and adjusts the volume via the STB ). I'm about to do a factory reset and try again as I'm not sure what else to try ?

Suggestions appreicated
Post 2 made on Tuesday December 27, 2011 at 01:22
3FG
Select Member
Joined:
Posts:
August 2009
1,646
I own a 1056B03 which was originally supplied from Time Warner Cable. It does not support learning, and does not blink twice after entering 975, which indicates that the command was not recognized.

Does your 1056B03 respond with 2 blinks to 975?
OP | Post 3 made on Tuesday December 27, 2011 at 11:54
Woomera
Junior Member
Joined:
Posts:
December 2011
2
Hi 3FG..thanks for the reply. No , my remote does not blink twice after 975

I believe I have the answer. It appears there are 2 models. 1056B03 and 1056BC. They are listed here
[Link: urcsupport.com]

If you click on the Device Code link for each model , the 1056BC page shows a link for the learning instructions. The 1056B03 does not. At least now I know why it's not taking the commands ! I'm going to see if I can keep the 1055 which came with my SD box. Does everything I need.

Many thanks for the reply
Post 4 made on Friday January 11, 2013 at 22:10
ek0
Junior Member
Joined:
Posts:
January 2013
1
I haven't been able to use the learning function of the Atlas 1055 remote to control the Samsung HW-450 sound bar. Please let me know how you did it.

Thanks in advance


Jump to


Protected Feature Before you can reply to a message...
You must first register for a Remote Central user account - it's fast and free! Or, if you already have an account, please login now.

Please read the following: Unsolicited commercial advertisements are absolutely not permitted on this forum. Other private buy & sell messages should be posted to our Marketplace. For information on how to advertise your service or product click here. Remote Central reserves the right to remove or modify any post that is deemed inappropriate.

Hosting Services by ipHouse