Your Universal Remote Control Center
RemoteCentral.com
Philips Pronto NG Family Forum - View Post
Previous section Next section Up level
Up level
The following page was printed from RemoteCentral.com:

Login:
Pass:
 
 

Topic:
Denon AVR X3300 IR troubles
This thread has 1 response. Displaying all posts.
Post 1 made on Sunday January 15, 2017 at 11:27
OlivierT
Long Time Member
Joined:
Posts:
September 2004
16
Hello, I maintain a customers installation. He has a 990 , an IR repeater (sbcli910) and just had is receiver replaced by the x3300. I'v downloaded the ir code list from the denon website, and those codes works like a charm when using the pronto build in blaster. Once I direct the codes to the ir extender, nothing works anymore, neither with those stick on emitters or the back side ir input jack. I would like to know what's happening here...the previous pioneer receiver worked well with this setup.
I hope someone knows the answer! I would prefer to use the backside ir in 3.5 mono connector!
best regards,
Olivier
Post 2 made on Tuesday January 17, 2017 at 20:38
Lyndel McGee
RC Moderator
Joined:
Posts:
August 2001
12,156
Did you try setting the 'duration' on the IR code to see if it affects the time to send? The extender for the NG series also has a High/Low switch on it if I recall correctly.

Are you using the RFX 6500 or the older RFX 6000 (no power settings)?

I am hoping that you say RFX 6500.

[Link: files.remotecentral.com]

If using RFX 6500, per the manual, there are 5 DIP switches on the bottom. By default, all are On.

Switches 1 + 2 control
Dual IR emitters 1 - 2 Power Level - On likely High Power. Off is lower power

Switches 3 + 4 control
Dual IR emitters 3 - 4 Power Level - On likely High Power. Off is lower power

Switch 5 Controls
IR blaster On/Off (you can use the IR Blaster without plug-in emitters)

Give this a try. Start with the Blaster. Then try an emitter cable stuck to the front of the Denon. I don't recommend the wired cable as it may be introducing a ground loop (hum) that is preventin the signal from working.
Lyndel McGee
Philips Pronto Addict/Beta Tester

Jump to


Protected Feature Before you can reply to a message...
You must first register for a Remote Central user account - it's fast and free! Or, if you already have an account, please login now.

Please read the following: Unsolicited commercial advertisements are absolutely not permitted on this forum. Other private buy & sell messages should be posted to our Marketplace. For information on how to advertise your service or product click here. Remote Central reserves the right to remove or modify any post that is deemed inappropriate.

Hosting Services by ipHouse