Your Universal Remote Control Center
RemoteCentral.com
Philips Pronto NG Family Forum - View Post
Previous section Next section Up level
Up level
The following page was printed from RemoteCentral.com:

Login:
Pass:
 
 

Topic:
Pronto Pro NG won't charge new battery.
This thread has 6 replies. Displaying all posts.
Post 1 made on Friday August 15, 2014 at 15:29
Ronnie_PW
Lurking Member
Joined:
Posts:
October 2013
2
Hello! I bought a new battery for my Pronto Pro NG. When I plug the battery into the Pronto it beeps twice and the screen comes on like it should. But, when I put it on the charger, the LED lights on the charger start blinking instead of coming on solid like it does when it's charging. I know that when the LED lights start blinking, there is some sort of communication error. I tried unplugging the battery and plugging it back in several times and I still get the same results. I let the battery run down completely thinking maybe that would get the Pronto to recognize the new battery when it booted up again. But, the LED lights keep flashing. I left the Pronto on the charger anyway and the battery got charged a little bit and the Pronto rebooted and came on again after a couple of minutes. I decided to leave it on the charger to see if it would charge. It did charge a little bit, but after 3 hours of charging, it still didn't hold a charge for very long. Does anybody know what the problem is here? Does anyone know what the remedy for this is? It is a Fleurion 800mah battery that is compatible with this unit. It operates the unit just fine, I just cannot get it to charge. Please help me out if you can! Thank you!
Ronnie
Post 2 made on Tuesday August 19, 2014 at 05:56
JurgenW
Long Time Member
Joined:
Posts:
November 2005
53
I make up from your first sentence that you used another battery for your Pronto Pro NG before ad that the charging problem occurred right away when you charged the new battery for the first time.
If all this is right I would first try the old battery again. If the charging works well the old one, then it seems to be a problem with the new battery.
By the way I use different (especially heavier) battery's for my NG's. They work fine.
Best regards, Jürgen
OP | Post 3 made on Sunday August 24, 2014 at 14:24
Ronnie_PW
Lurking Member
Joined:
Posts:
October 2013
2
Hello, thank you for your response! Yes, that is exactly the problem. As soon as I put the old battery back in the battery charges perfectly. When I put the new one back in, it will not charge and the lights are flashing. I have three of the same kind of battery and I am having the same problem with each one of them. The brand is Fluerion. Do you have a particular brand you like to use or recommend? Thank you, Ronnie
Ronnie
Post 4 made on Monday August 25, 2014 at 19:31
Lyndel McGee
RC Moderator
Joined:
Posts:
August 2001
12,423
Sounds like you got a bad batch of batteries or one that does not have a charge limiting circuit.
Lyndel McGee
Philips Pronto Addict/Beta Tester
Post 5 made on Friday November 7, 2014 at 23:50
Heliguy
Long Time Member
Joined:
Posts:
November 2005
13
I bought 2 of the exact same batteries that you bought. I got mine off of Ebay, neither of mine would charge. I took the shrink wrap off the new batteries and both don't have the diode on the negative wire. It has to have it. I unsoldered the wire harness off the old batteries and soldered it on the new ones and now they both work.
Graham Wall
Post 6 made on Saturday November 8, 2014 at 15:37
Lyndel McGee
RC Moderator
Joined:
Posts:
August 2001
12,423
Graham, Many thanks for the feedback. Do you have a picture? The diode has to be resoldered in the same direction.

Lyndel
Lyndel McGee
Philips Pronto Addict/Beta Tester
Post 7 made on Tuesday December 23, 2014 at 17:30
TopDollar69
Lurking Member
Joined:
Posts:
January 2012
1
I also purchased a pair of these Floureon batteries off eBay and neither one will charge, just the blinking LEDs. I took the first one apart and discovered it did not have the diode. Unfortunately I no longer have the original as it was damaged by my children. I guess I will be buying a new battery again. Buyer beware of these incorrect batteries for your Pronto or Marantz RC9500.


Jump to


Protected Feature Before you can reply to a message...
You must first register for a Remote Central user account - it's fast and free! Or, if you already have an account, please login now.

Please read the following: Unsolicited commercial advertisements are absolutely not permitted on this forum. Other private buy & sell messages should be posted to our Marketplace. For information on how to advertise your service or product click here. Remote Central reserves the right to remove or modify any post that is deemed inappropriate.

Hosting Services by ipHouse