Your Universal Remote Control Center
RemoteCentral.com
Philips Pronto NG Family Forum - View Post
Previous section Next section Up level
Up level
The following page was printed from RemoteCentral.com:

Login:
Pass:
 
 

Topic:
TSU 7000 hard buttons quit working
This thread has 7 replies. Displaying all posts.
Post 1 made on Tuesday March 11, 2014 at 12:50
mapatton
Long Time Member
Joined:
Posts:
January 2005
103
Anyone have knowledge or an idea on a fix?
Mark
Sony XBR5 / Pioneer Elite VSX-94THX / Panasonic DMP-BD30 / Toshiba HD-35A / Pioneer Elite DV-48AV / SqueezeBox 3 / SA 8300HD / all with a Pronto TSU7000
OP | Post 2 made on Tuesday March 11, 2014 at 12:52
mapatton
Long Time Member
Joined:
Posts:
January 2005
103
They all wentout at the same time basically. Could it be only one is stuck and that is causing the issue?
Mark
Sony XBR5 / Pioneer Elite VSX-94THX / Panasonic DMP-BD30 / Toshiba HD-35A / Pioneer Elite DV-48AV / SqueezeBox 3 / SA 8300HD / all with a Pronto TSU7000
Post 3 made on Tuesday March 11, 2014 at 21:25
Lyndel McGee
RC Moderator
Joined:
Posts:
August 2001
12,321
Could be. Basically, the hard buttons (with exception of cursor) are controlled by metal discs on an ElectoLuminescent panel. You might find that one is stuck.


There are instructions on how to disassemble in threads here. I believe search topic is "Replace 7000 Screen".
Lyndel McGee
Philips Pronto Addict/Beta Tester
OP | Post 4 made on Wednesday March 12, 2014 at 20:34
mapatton
Long Time Member
Joined:
Posts:
January 2005
103
OK followed that and cleaned everything. Now put back together I have no screen display. I am 99.99% positive I did not damager anything. I am unsure if I have the small width ribbon inserted far enough. Tried a few times and when locked, half of the white is showing. Would that cause no display?
Mark
Sony XBR5 / Pioneer Elite VSX-94THX / Panasonic DMP-BD30 / Toshiba HD-35A / Pioneer Elite DV-48AV / SqueezeBox 3 / SA 8300HD / all with a Pronto TSU7000
Post 5 made on Friday March 14, 2014 at 08:48
Lyndel McGee
RC Moderator
Joined:
Posts:
August 2001
12,321
Check the ribbon cable again. Must not be seated all the way. Note that there are 2 cables. One controls the touch screen. Are you sure screen is off? Or is it that the backlight is not working?

Lyndel
Lyndel McGee
Philips Pronto Addict/Beta Tester
OP | Post 6 made on Tuesday March 25, 2014 at 16:51
mapatton
Long Time Member
Joined:
Posts:
January 2005
103
Unknown. What could cause the backscreen to not work? It was working before.
Mark
Sony XBR5 / Pioneer Elite VSX-94THX / Panasonic DMP-BD30 / Toshiba HD-35A / Pioneer Elite DV-48AV / SqueezeBox 3 / SA 8300HD / all with a Pronto TSU7000
Post 7 made on Thursday March 27, 2014 at 22:54
Lyndel McGee
RC Moderator
Joined:
Posts:
August 2001
12,321
There is a little coil on the board. Looks like an iron core with wire wrapped around it. That is the voltage inverter coil if I remember correctly. Maybe you dislodged it?
Lyndel McGee
Philips Pronto Addict/Beta Tester
OP | Post 8 made on Friday March 28, 2014 at 10:51
mapatton
Long Time Member
Joined:
Posts:
January 2005
103
I will open it back up and check.
Mark
Sony XBR5 / Pioneer Elite VSX-94THX / Panasonic DMP-BD30 / Toshiba HD-35A / Pioneer Elite DV-48AV / SqueezeBox 3 / SA 8300HD / all with a Pronto TSU7000


Jump to


Protected Feature Before you can reply to a message...
You must first register for a Remote Central user account - it's fast and free! Or, if you already have an account, please login now.

Please read the following: Unsolicited commercial advertisements are absolutely not permitted on this forum. Other private buy & sell messages should be posted to our Marketplace. For information on how to advertise your service or product click here. Remote Central reserves the right to remove or modify any post that is deemed inappropriate.

Hosting Services by ipHouse