Your Universal Remote Control Center
RemoteCentral.com
Philips Pronto NG Family Forum - View Post
Previous section Next section Previous page Next page Up level
Up level
The following page was printed from RemoteCentral.com:

Login:
Pass:
 
 

Page 1 of 2
Topic:
Crazy TSU3000: scrolling pages and beeping
This thread has 19 replies. Displaying posts 1 through 15.
Post 1 made on Sunday October 16, 2005 at 09:11
willy4360
Founding Member
Joined:
Posts:
August 2001
454
Last night my TSU3000 was working fine. Using all the latest software available.

This morning I want to turn on my home theater and noticed the screen was on but very dim. When I touched the light button, nothing happened the same for the + and - buttons. So I thought maybe this is a firmware problem.

I connected the pronto to the PC and reloaded the firmware. Now there is light (never turn off) and there is contrast, but the pronto keeps changing pages and beeping.

I connected it again and tried to reload a earlier firmware, the process was easy, the pronto didn't respond and the firmware software told me to reset the device, etc. All went fine, but the same thing is happening. The pronto keeps changing pages and beeping by it self.

I took the Philips rechargeable battery to turn the TSU3000 off.

Any recommendations?

Update: I reloaded the latest firmware and the same thing keep happening. I then downloaded my PCF configuration (I didn't keep the configuration in the other firmware processes), but the same thing happens, now the screen is loosing conttrast, this is really crazy.

I took the Philips rechargeable battery (AGAIN) to turn the TSU3000 off.

Update 2: I can stop the page changing by pressing and holding the firm button 4 (far right). But no other hard button can be used. The soft buttons functions. But the screen lacks contrast and can not set it up. Now the screen is off and the ight too (no beeping or page changing). I will try to reflash the firmware now.

This remote is the first generation of TSU3000 that ever got out (Bought it from prontoedit.com). Serial number: 73463988

Willy.

This message was edited by willy4360 on 11/01/05 08:19 ET.
OP | Post 2 made on Sunday October 16, 2005 at 11:52
willy4360
Founding Member
Joined:
Posts:
August 2001
454
Let me reply to my post:

I re-flashed the firmware (latest) and the contrast came back, but the same problem: It keeps beeping and changing pages until I press the firm button 4 and hold it for a moment, then it stops and the soft buttons work. Seconds later the screen turns off and the remote is normal until I click on the screen again, then the beeping continues and the pages changing. I have to keep pressing the firm button to use the buttons on the screen. If I release it the problems continues.

Any help?

Willy.

PS. I sent an email to Philips support. No response by now.

This message was edited by willy4360 on 10/16/05 18:39 ET.
OP | Post 3 made on Sunday October 16, 2005 at 18:39
willy4360
Founding Member
Joined:
Posts:
August 2001
454
Any help? please...
Post 4 made on Monday October 17, 2005 at 00:09
Lyndel McGee
RC Moderator
Joined:
Posts:
August 2001
12,775
Did you try downloading the default PCF and not your own? ie, does this problem only occur with your PCF or does it occur for all?

If only your's, I'd go to your previous version (presuming you have one saved) that was done prior to you making the last set of changes.
Lyndel McGee
Philips Pronto Addict/Beta Tester
OP | Post 5 made on Monday October 17, 2005 at 00:48
willy4360
Founding Member
Joined:
Posts:
August 2001
454
Hello Lyndel!
The same thing happens If I download the default configuration, I even tried with a PCF with nothing on it no devices, nada and the same problem. I can only use the soft buttons while holding the firm button 4, the hard buttons don't respond at all NEVER none of them. I was able to go to the settings pages and mute the beeping, but the pages keep changing by themselves. And if I release the firm button, again the pages keep changing. I tried downgrading the firmware two versions before with no results. I'm out of ideas.
OP | Post 6 made on Monday October 17, 2005 at 13:12
willy4360
Founding Member
Joined:
Posts:
August 2001
454
I noticed that even if the screen is off the problem still happens. The batteries were fully charged yesterday, today: too low to perform that action. I will try to use alkaline batteries to see what happens.

This message was edited by willy4360 on 10/17/05 13:19 ET.
OP | Post 7 made on Monday October 17, 2005 at 13:28
willy4360
Founding Member
Joined:
Posts:
August 2001
454
Tried with alkalines, the problem is still there....

Anybody here with a situation like this?


Please....

This message was edited by willy4360 on 10/17/05 16:47 ET.
OP | Post 8 made on Monday October 17, 2005 at 18:14
willy4360
Founding Member
Joined:
Posts:
August 2001
454
Still no response from Philips. Now I know how they support their customers. Great! Now I don't know if I will buy another TSU3000.
OP | Post 9 made on Monday October 17, 2005 at 22:45
willy4360
Founding Member
Joined:
Posts:
August 2001
454
This is really incredible. I'm tired of trying to fix this thing. And it seems nobody else is having this problem, so I'm alone in the dark right now. My options are to send the remote to Philips and pay for the fix, or buy a new one. I think is cheaper if I buy a new one... and I'm talking to myself... great!! (sorry, just finishing a bad day without my remote).
Post 10 made on Tuesday October 18, 2005 at 00:24
Lyndel McGee
RC Moderator
Joined:
Posts:
August 2001
12,775
By chance does it appear that the page up/down button on the side might be stuck?

Have you dropped the unit?
Lyndel McGee
Philips Pronto Addict/Beta Tester
OP | Post 11 made on Tuesday October 18, 2005 at 08:14
willy4360
Founding Member
Joined:
Posts:
August 2001
454
On 10/18/05 00:24 ET, Lyndel McGee said...
By chance does it appear that the page up/down
button on the side might be stuck?

Have you dropped the unit?

The remote has never been dropped. I don't see any indication if the buttons were stuck. Maybe, the remote would be awake all the time, because those buttons wake the remote when it's off.

That's why I don't think it's a hardware problem. And remember the pages stop when I press hard button #4, and I can use the soft buttons while holding that button.

Willy.
Post 12 made on Tuesday October 18, 2005 at 10:40
Lyndel McGee
RC Moderator
Joined:
Posts:
August 2001
12,775
At this point, I'm stumped and have no more suggestions. That's why I've been silent.
Lyndel McGee
Philips Pronto Addict/Beta Tester
OP | Post 13 made on Tuesday October 18, 2005 at 14:10
willy4360
Founding Member
Joined:
Posts:
August 2001
454
Thank you Lyndel... I know you've bee there.... and I know this is something new with the TSU3000.

I think I will buy a new one for 192.00. Can't wait for the TSU3500 and can't afford the TSU7000 or 7500.

Willy.
OP | Post 14 made on Friday October 28, 2005 at 16:12
willy4360
Founding Member
Joined:
Posts:
August 2001
454
Well, After trying to fix this remote without progress I now have a new one. At least this one is not made in Belgium but in Portugal and the serial is: OP1A 0510 032021.
Thanks everybody!
(Specially the people from HiDef)

Now let's see what new problems arrive!!!

This message was edited by willy4360 on 10/28/05 16:21 ET.
OP | Post 15 made on Tuesday November 1, 2005 at 08:06
willy4360
Founding Member
Joined:
Posts:
August 2001
454
Hello!

It seems someone is having the same problem as me:

[Link: remotecentral.com]

I hope there is a fix, but if this is a main board issue, then I'm out of luck.

I haven't upgraded the firmware in the new remote, this one says:

TSU3000 v3.0
App v. 3.1.15
Database: 2.53U
Boot loader: 3.44

Anyway a new problem happened with the new remote the other day. Something that never happened with the older one: After a charge, I touched the screen and there was light but no icons. The buttons worked but I couldn't see them. I reset it and it worked again, should I upgrade the firmware?

Willy.

This message was edited by willy4360 on 11/01/05 08:18 ET.
Page 1 of 2


Jump to


Protected Feature Before you can reply to a message...
You must first register for a Remote Central user account - it's fast and free! Or, if you already have an account, please login now.

Please read the following: Unsolicited commercial advertisements are absolutely not permitted on this forum. Other private buy & sell messages should be posted to our Marketplace. For information on how to advertise your service or product click here. Remote Central reserves the right to remove or modify any post that is deemed inappropriate.

Hosting Services by ipHouse