Your Universal Remote Control Center
RemoteCentral.com
One For All & Radio Shack Forum - View Post
Previous section Next section Up level
Up level
The following page was printed from RemoteCentral.com:

Login:
Pass:
 
 

Topic:
Problem with Radio Shack Remote 15-134
This thread has 5 replies. Displaying all posts.
Post 1 made on Wednesday May 13, 2009 at 08:23
hdtvluvr
Long Time Member
Joined:
Posts:
September 2002
279
I setup one of these for the in-laws about 6 months ago to control a Sony LCD and Comcast HD cablebox. This past weekend, my father-in-law pressed mute which worked and when he pressed it again to unmute the TV it didn't unmute. Pressing other buttons caused the TV to become the video source instead of the cablebox. I went by yesterday and the remote seems to have lost all programming for the cablebox.

Should I spend the time to set it up again and assume this was just a hiccup or should the remote be replaced?
Post 2 made on Thursday May 14, 2009 at 23:54
mdavej
Active Member
Joined:
Posts:
December 2002
627
These are usually pretty solid. If you're certain it wasn't user error (sony tv will switch to tuner source automatically if you attempt channel change in tv mode), I'd attempt to exchange it if I were you.
OP | Post 3 made on Friday May 15, 2009 at 08:04
hdtvluvr
Long Time Member
Joined:
Posts:
September 2002
279
On May 14, 2009 at 23:54, mdavej said...
.... (sony tv will switch to tuner source automatically if you attempt channel change in tv mode)...

Come to think of it, I had learned the Sat box channel + and - and number keys to the TV function of the remote to prevent this exact issue. I had forgotten about it until you mentioned it. That programming is gone because the TV tuner does become the source when channel + or - is pressed in TV mode.

It is out of warranty :(

Thanks
Post 4 made on Saturday May 16, 2009 at 11:39
mdavej
Active Member
Joined:
Posts:
December 2002
627
If you get it working again, you can just copy the CBL channels to TV mode instead of learning them like THIS
Post 5 made on Saturday March 24, 2012 at 23:26
GwenNBareit
Lurking Member
Joined:
Posts:
March 2012
1
I realize this is an old post now but my remote lost all memory I had programed into it a couple of months ago. All default memory was there but nothing I had programed including keys I had used the learn function on and ones I copied from other locations. I had a very custom program and really hate to lose the info.
I first checked the batteries and they were good.
I love the remotes as I have two but there is some problem that causes them to lose memory if we could just find out what caused it. I bet we all did the same thing to cause it.
Post 6 made on Tuesday March 27, 2012 at 11:08
mdavej
Active Member
Joined:
Posts:
December 2002
627
My customers and I have seen the same thing from time to time, and I have never been able to pin it down. But you may not realize you can make your own JP1.3 cable for about $5 and back up your remote config so you can load it back in should a mem loss occur. You also get a lot of new functionality when you program your remote from a PC/Mac. See hifi-remote.com for details.


Jump to


Protected Feature Before you can reply to a message...
You must first register for a Remote Central user account - it's fast and free! Or, if you already have an account, please login now.

Please read the following: Unsolicited commercial advertisements are absolutely not permitted on this forum. Other private buy & sell messages should be posted to our Marketplace. For information on how to advertise your service or product click here. Remote Central reserves the right to remove or modify any post that is deemed inappropriate.

Hosting Services by ipHouse