Your Universal Remote Control Center
RemoteCentral.com
UEI Nevo Remote Controls Forum - View Post
Previous section Next section Previous page Next page Up level
Up level
The following page was printed from RemoteCentral.com:

Login:
Pass:
 
 

Page 1 of 2
Topic:
nevo nc-50 broken?
This thread has 17 replies. Displaying posts 1 through 15.
Post 1 made on Friday November 4, 2011 at 16:26
yanovik
Lurking Member
Joined:
Posts:
November 2011
7
Hello. I have bought a set of q50 and nc50 on ebay. Now i'm trying to make them communicate, but when i'm adding ecosystem hardware nc-50 is not recognized via usb, NSP says "confirm nevoconnect is powered and connected to this computer". Also i tried to detect nc-50 with q50 by doing this

1Press the top menu bar on the Nevo screen
2Select Settings
3Select Advanced
4Select Ecosystem
5The "Show All Active" option will show all devices that are working. Your NC-50 should be there.

But still nothing((
Nc-50 just glows blue and nothing more. Any advise?
Post 2 made on Monday November 7, 2011 at 22:30
sydinstaller
Active Member
Joined:
Posts:
February 2004
740
Try contact a local programmer.

They will get it up and running in no time.



D.
OP | Post 3 made on Tuesday November 8, 2011 at 12:04
yanovik
Lurking Member
Joined:
Posts:
November 2011
7
The problem is i'm a local programmer. Remotes cost 5xtimes more expensive at our local dealers so i boutht it on us ebay for myself. So i cant just go to dealer and repair/diagnose/replace it.
Post 4 made on Wednesday November 9, 2011 at 07:27
Duct Tape
Loyal Member
Joined:
Posts:
November 2008
5,191
 have you tried resetting the nc50?  there is a reset button on the bottom of the unit near the IR emitter adjustments.
[Link: facebook.com]
OP | Post 5 made on Wednesday November 9, 2011 at 08:58
yanovik
Lurking Member
Joined:
Posts:
November 2011
7
i tried to reset it with NSP but it does not recognized. however new unboxed nc-50 (eu version) is recognized instatly. how will it indicate if i reset it using button on the bottom?
Post 6 made on Friday November 11, 2011 at 09:01
TimmyS
Long Time Member
Joined:
Posts:
March 2011
235
Aha! I believe the Frequency of the euro units is different than the North America ones!!!
www.SorrentinoDesignGroup.com

Under Construction....
Post 7 made on Friday November 11, 2011 at 14:07
makitamark
Advanced Member
Joined:
Posts:
April 2004
984
On November 11, 2011 at 09:01, TimmyS said...
Aha! I believe the Frequency of the euro units is different than the North America ones!!!

Is this actually the case though?
Are not the Q50 and NC50 Products all the same, and then they can be programmed to operate on either the US frequency or the Euro frequency?
Or do you know different?
Post 8 made on Wednesday November 16, 2011 at 17:53
TimmyS
Long Time Member
Joined:
Posts:
March 2011
235
Confirmed. Different hardware for different regions. (I spoke to an ex east coast sales manager from UEI)
www.SorrentinoDesignGroup.com

Under Construction....
Post 9 made on Wednesday November 16, 2011 at 19:58
RemoteQuest
Long Time Member
Joined:
Posts:
October 2008
231
Yes for sure. The US units operate on 908.42 Mhz. Europe on 868.42 Mhz. Australia and New Zealand on 921.42.

No mixing within any of the products.

Dave
RemoteQuest.com
OP | Post 10 made on Thursday November 17, 2011 at 15:37
yanovik
Lurking Member
Joined:
Posts:
November 2011
7
Yes region limitations are hardware. But both q50 and nc50 are american and i know it is ok for me, a want to control just av devices, the problem is nc50 is invisible for my PC. Usb connection cant be established. And q50 also doesn't see nc50.
Post 11 made on Thursday November 17, 2011 at 17:09
TimmyS
Long Time Member
Joined:
Posts:
March 2011
235
Yanovik,

Did you try to MANUALLY add in the mac address of the NC50 into the software on the project you are working on instead of using the USB connection?
www.SorrentinoDesignGroup.com

Under Construction....
Post 12 made on Thursday November 17, 2011 at 18:45
Duct Tape
Loyal Member
Joined:
Posts:
November 2008
5,191
 if the nevoconnect was new in box when you received it, it will have to have a firmware update in order to work.  (assuming you are using Nevostudio 3.0)

so you are going to have to get the usb connected either way.


the nevoconnect manual explains how to do a factory reset.   It has been awhile, but I believe you have to hold in the reset for about 10 seconds.
[Link: facebook.com]
OP | Post 13 made on Friday November 18, 2011 at 14:08
yanovik
Lurking Member
Joined:
Posts:
November 2011
7
2 TimmyS yes i tried but q50 cant find any zway network, searchig about minute and after that says no network.

2 Duct Tape I tried to hard reset nc50 but after 10 seconds of pressing reset button on the bottom i didnt notice any indication changes, neither blue light nor red light blinked.
Post 14 made on Thursday December 1, 2011 at 21:53
RemoteQuest
Long Time Member
Joined:
Posts:
October 2008
231
Might be a bad NC50? It is usually pretty easy to get it up and running for the download. Maybe your USB cable is bad? Tried different USB ports on your PC?

Dave
RemoteQuest.com
OP | Post 15 made on Friday December 2, 2011 at 14:07
yanovik
Lurking Member
Joined:
Posts:
November 2011
7
tried different cables,PCs and OS. tried another nc50 and had a success, but not with mine(( I think 80% my nc50 is defective
Page 1 of 2


Jump to


Protected Feature Before you can reply to a message...
You must first register for a Remote Central user account - it's fast and free! Or, if you already have an account, please login now.

Please read the following: Unsolicited commercial advertisements are absolutely not permitted on this forum. Other private buy & sell messages should be posted to our Marketplace. For information on how to advertise your service or product click here. Remote Central reserves the right to remove or modify any post that is deemed inappropriate.

Hosting Services by ipHouse