Your Universal Remote Control Center
RemoteCentral.com
URC's Consumer Remotes Forum - View Post
Previous section Next section Up level
Up level
The following page was printed from RemoteCentral.com:

Login:
Pass:
 
 

Topic:
b&k sr10.1 (mx700) how to reset?
This thread has 7 replies. Displaying all posts.
Post 1 made on Tuesday May 16, 2006 at 00:03
keithhr
Lurking Member
Joined:
Posts:
May 2006
4
I just bought a used remote for backup for my B&K avr 507s2. The person that I purchased it from has reprogrammed it for his personal use and I need to reset it to factory mode and can't figure out how to do it. I'm assuming there must be some relatively easy way to cancel all new programming and bring it back to it's original factory settings. I've looked at the software that came with the remote but it won't sync to my computer as well.
If anyone knows the magical way to undo this I would appreciate it. Even if the batteries are removed for an extended time, the programming will be retained.
Any suggestions would be appreciated
B&K SR10.1 (MX7000)
Post 2 made on Tuesday May 16, 2006 at 00:11
SliderJeff
Long Time Member
Joined:
Posts:
March 2003
70
Keith,

There's not really a way to do a factory reset on that device. What you'll need to do is get that MXeditor software working and then download the 507s2 MXD file to your pc. Load ONLY that device into the editor and then download that to you MX-700. I have the 507s1 upstairs in my theater. I just picked up an MX-800 for the downstairs.

Let's try to approach the problem differently. Can you tell me/us what exactly happens when you try to synch the remote and your pc? Have you tried changing which COM port the software is using to communicate with the remote over? Are you using the correct cable to plug into the serial port on your pc and the remote on the other end? Do you have another pc that you could try?

Let us know. I've done this on at least 4 different pc's and they each had their own little quirk to get it working correctly. More often than not, it's either a cable issue or a COM port setting isssue.

Regs,
Jeff
OP | Post 3 made on Tuesday May 16, 2006 at 20:22
keithhr
Lurking Member
Joined:
Posts:
May 2006
4
Slider Jeff, hi
I'd like to chat with you for a minute or two on my dime and an offer to make to youi regarding me paying you something to return it to factory settings.
If I could speak with you for a couple of minutes I would explain. If you wish, here's my e:Mail address and you can send me your phone # if you are comfortable with that and I will call you,

Last edited by keithhr on May 18, 2006 04:54.
B&K SR10.1 (MX7000)
Post 4 made on Tuesday May 16, 2006 at 20:35
SliderJeff
Long Time Member
Joined:
Posts:
March 2003
70
Keith,

Just sent you an email. Nevermind paying for anything. We'll work through your issue over email or on the phone.

You might want to remove your email address from your message above now that I have it here at home.

Regs,
Jeff
Post 5 made on Tuesday May 16, 2006 at 21:24
oex
Super Member
Joined:
Posts:
April 2004
4,169
hold main and stop for about 15 seconds. then press all. thats how a mx 700 is reset anyway. takes 30 seconds total. all programming wll be lost
Diplomacy is the art of saying hire a pro without actually saying hire a pro
OP | Post 6 made on Thursday May 18, 2006 at 05:01
keithhr
Lurking Member
Joined:
Posts:
May 2006
4
OEX
thanks for the suggestion but it doesn't work on this particular remote. I tried pressing main and stop at least a dozen times and choosing the three options one at a time with no success, it must be an mx700 thing only,
thanks,
B&K SR10.1 (MX7000)
OP | Post 7 made on Tuesday May 23, 2006 at 02:07
keithhr
Lurking Member
Joined:
Posts:
May 2006
4
SliderJeff is what makes the internet a fun place to be. Gave me hands on assistance to reconfigure the remote back to factory specs. A great guy and generous as well,now to assist him in kind.
Jeff I enjoyed our conversations and would have fun seeing all the wiring you had done for you new home theater set up, maybe some pics will do, I'll send you some as well.
Keith
B&K SR10.1 (MX7000)
Post 8 made on Monday June 26, 2006 at 01:09
clueless
Long Time Member
Joined:
Posts:
January 2004
13
Hi I have an MX800. It was a few years old and worked ok. I was updating the programming (with new MX-700 editor), and I got an error in the transfer. I noticed the batteries were low and the usual programming on the LCD was not there. I put in new batteries, and the thing just keeps "testing". Everything is ok, the last LCD says "skipped", and then it repeats itself. I can't get it to connect to the editor b/c it keeps testing. Any ideas?


Jump to


Protected Feature Before you can reply to a message...
You must first register for a Remote Central user account - it's fast and free! Or, if you already have an account, please login now.

Please read the following: Unsolicited commercial advertisements are absolutely not permitted on this forum. Other private buy & sell messages should be posted to our Marketplace. For information on how to advertise your service or product click here. Remote Central reserves the right to remove or modify any post that is deemed inappropriate.

Hosting Services by ipHouse