Your Universal Remote Control Center
RemoteCentral.com
URC's Consumer Remotes Forum - View Post
Previous section Next section Up level
Up level
The following page was printed from RemoteCentral.com:

Login:
Pass:
 
 

Topic:
"Learnt" volume codes not working
This thread has 3 replies. Displaying all posts.
Post 1 made on Tuesday March 3, 2015 at 07:47
Ubtree
Long Time Member
Joined:
Posts:
September 2007
12
I have programmed an MX-900 using a Teac UR-592B remote control handset, for use with a Teac A-R610 amplifier, however there is a problem with the Vol+ and Vol- commands:
  • Pressing the Vol+ and Vol- buttons on the MX-900 has no effect.
  • Clicking on the "Test" icon for Vol- in the MX-900 editor causes the MX-900 to send a Vol- intruction to the amlifier, and the volume is reduced.
  • Clicking on the "Test" icon for Vol+ in the MX-900 editor causes the MX-900 to send a Vol+ intruction to the amlifier, and the volume is increased - but only on alternate times. (ie. the first click works, the second click doesn't work, the third click works, the fourth click doesn't work, and so on).
I am guessing that the issue may have something to do with forcing the MX-900 to continue to transmit the code for as long as the button is pressed, but I do not know how to maket this happen for a "learnt" code.  I have been unable to find any codes specific to the UR-592B or to the A-R610, and none of the codes for the Teac devices (whether generic or specific) in the MX900 Editor's IR Database Navigator work.

Any help would be greatly appreciated.
Post 2 made on Tuesday March 3, 2015 at 10:58
goldenzrule
Loyal Member
Joined:
Posts:
July 2007
8,340
Try learning the codes with the Learn - 2 option checked. Some remotes use a code that is not the standard NEC codes, which will use an alternating code to work. This may be the case.
OP | Post 3 made on Wednesday March 4, 2015 at 06:45
Ubtree
Long Time Member
Joined:
Posts:
September 2007
12
On March 3, 2015 at 10:58, goldenzrule said...
Try learning the codes with the Learn - 2 option checked. Some remotes use a code that is not the standard NEC codes, which will use an alternating code to work. This may be the case.

Thank you for the suggestion. I have tried both the Learn -1 and Learn 2 options, but neither works. Any further suggestions would be appreciated.
Post 4 made on Thursday March 5, 2015 at 05:39
edmund
Elite Member
Joined:
Posts:
April 2002
13,736
Erase, relearn, but this time hold down the donor remotes volume key until fully learned.


Jump to


Protected Feature Before you can reply to a message...
You must first register for a Remote Central user account - it's fast and free! Or, if you already have an account, please login now.

Please read the following: Unsolicited commercial advertisements are absolutely not permitted on this forum. Other private buy & sell messages should be posted to our Marketplace. For information on how to advertise your service or product click here. Remote Central reserves the right to remove or modify any post that is deemed inappropriate.

Hosting Services by ipHouse