Your Universal Remote Control Center
RemoteCentral.com
Custom Installers' Lounge Forum - View Post
Previous section Next section Up level
Up level
The following page was printed from RemoteCentral.com:

Login:
Pass:
 
 

Topic:
Weird one for you guys.
This thread has 2 replies. Displaying all posts.
Post 1 made on Thursday July 12, 2018 at 20:00
radiorhea
Super Member
Joined:
Posts:
May 2002
2,926
Client of a new dist IP video system(Zektor Pixel) calls this morning. We have several TVs in this system that do not have ceiling speakers and rely on the TV for sound. There are two Sony blu-rays, sats, movie server, etc.

Select any source and you get correct sound thru HDMI to TV speakers.....right?

Select the blu-ray, he starts a movie that he was watching in the Theater.

No voice and dialog, only left and right of a 5.1 setup.

Went thru all of the settings in the TV and BR......nothing.....

Went to the settings in the disc itself, found two channel selected it, and wa la
I has sound.

VICTORY...........................RIGHT?

Had another disc in the other BR, played it, no voice, went to its menu and no two channel setting.....nothing.


First, it does not make sense because the TV should decode the 5.1 and play it correctly.

Second, no setting on a disc where the sound would play correct for someone with just a TV.

Any input is appreciated and encouraged!

I always get the weird problems!

RR
Drinking upstream from the herd since 1960
Post 2 made on Thursday July 12, 2018 at 20:42
King of typos
Super Member
Joined:
Posts:
June 2002
4,984
Here’s a simple diagnose. Did you plug the BR directly into the tv to see if it had the same problem? If the audio sounded ok then, but not ok when it’s plugged into the normal set up. Then you can at least look into the “extra” side of the setup.

KOT
Post 3 made on Thursday July 12, 2018 at 20:57
Ernie Gilman
Yes, That Ernie!
Joined:
Posts:
December 2001
28,029
Squirrely problems require climbing all over the thing and trying things that make no sense to lesser mortals.

I assume, but you don't state, that in all cases you are running the source through the Zektor piece.

What model Zektor piece is that, exactly?

Is its firmware up to date? The firmware of the TV? Of the BD Player?

What audio adjustments does the Zektor piece have?

What sources do you have other than the two BD Players? Do they work correctly?

After your hoped-for victory with the frist disc, did you switch the discs from player to player to verify that the discs and the players always work the same? (Two is not "always" but it's more informative than one.)

There's no setting on a disc where the sound would play correctly with someone with just a TV. But did you actually connect one of the BDs to a TV with only an HDMI cable? And then you tried the other one?

Maybe someone from Zektor can jump in here and make some suggestions.
A good answer is easier with a clear question giving the make and model of everything.
"The biggest problem in communication is the illusion that it has taken place." -- G. “Bernie” Shaw


Jump to


Protected Feature Before you can reply to a message...
You must first register for a Remote Central user account - it's fast and free! Or, if you already have an account, please login now.

Please read the following: Unsolicited commercial advertisements are absolutely not permitted on this forum. Other private buy & sell messages should be posted to our Marketplace. For information on how to advertise your service or product click here. Remote Central reserves the right to remove or modify any post that is deemed inappropriate.

Hosting Services by ipHouse