Your Universal Remote Control Center
RemoteCentral.com
Custom Installers' Lounge Forum - View Post
Previous section Next section Up level
Up level
The following page was printed from RemoteCentral.com:

Login:
Pass:
 
 

Topic:
KeyDigital HDMI matrices problem
This thread has 12 replies. Displaying all posts.
Post 1 made on Thursday February 8, 2018 at 13:01
Gman
Select Member
Joined:
Posts:
February 2009
2,004
We started to use KD for smaller jobs and the both times I have used them we have not been able to control via RS232. Checked to make sure control protocol was correct. Tried several db9 cables and tried to connect directly thru putty No luck. Am I missing something? Tech support kept saying that they have never seen this before. Yeah right. I called in 2 weeks ago with the same issue on an8x8. Thankfully we were able to control that one over IP.
Post 2 made on Thursday February 8, 2018 at 13:42
burtont62
Long Time Member
Joined:
Posts:
March 2011
477
Settings on the matrix and the baluns matching?
OP | Post 3 made on Thursday February 8, 2018 at 13:59
Gman
Select Member
Joined:
Posts:
February 2009
2,004
On February 8, 2018 at 13:42, burtont62 said...
Settings on the matrix and the baluns matching?

Videopassws. Just canít control
Post 4 made on Thursday February 8, 2018 at 15:04
chicagoinstaller
Advanced Member
Joined:
Posts:
September 2004
960
Pick one..

Cant control the matrix?

Can't control the TV through the matrix and balun kit?

Your question was not too vague.

Thanks
CI
If you can't be good, be good at it.
OP | Post 5 made on Thursday February 8, 2018 at 15:15
Gman
Select Member
Joined:
Posts:
February 2009
2,004
On February 8, 2018 at 15:04, chicagoinstaller said...
Pick one..

Cant control the matrix?

Can't control the TV through the matrix and balun kit?

Your question was not too vague.

Thanks
CI

We canít switch inputs on the matrix via 232. Itís a KD4x4CSA. Check the title of the post
Post 6 made on Thursday February 8, 2018 at 15:35
burtont62
Long Time Member
Joined:
Posts:
March 2011
477
I've had this happen once about 6 years ago. No matter what we did it wouldn't change via rs232. If I recall it was the firmware????

Can't remember exactly.

Are the DB9 cables differnt pin outs? Null vs not null....
Post 7 made on Thursday February 8, 2018 at 15:37
crosen
Advanced Member
Joined:
Posts:
April 2009
968
Are you getting voltage across TX and ground on the serial port?

What baud rate are you using when trying to connect through putty?

Are you connecting your computer's TX to the matrix RX and your computers Rx to the matrix TX?
If it's not simple, it's not sufficiently advanced.
Post 8 made on Thursday February 8, 2018 at 19:40
FreddyFreeloader
Super Member
Joined:
Posts:
April 2004
3,058
Iíve done two 8x8s in the last year and no issues w/232. Try null modem adapter or swap pins 2 and 3 on one end.
Post 9 made on Thursday February 8, 2018 at 21:39
chicagoinstaller
Advanced Member
Joined:
Posts:
September 2004
960
Title read "KeyDigital HDMI matrices problem"

I read it and I was just asking....I would ask you to post your control system, and a sample of your RS232 strings to verify something not quirky to someone else besides yourself.

...SPO01SI01
are you using a carriage return.

It is a straight through cable on these.
If you can't be good, be good at it.
Post 10 made on Thursday February 8, 2018 at 22:24
AZCS
Long Time Member
Joined:
Posts:
February 2008
176
I have controlled several over the last few years with Crestron via RS232 with no issues ever. That being said, we haven't used any in the last 6-8 months due to some reliability issues / product failures last year.
OP | Post 11 made on Friday February 9, 2018 at 07:07
Gman
Select Member
Joined:
Posts:
February 2009
2,004
On February 8, 2018 at 21:39, chicagoinstaller said...
Title read "KeyDigital HDMI matrices problem"

I read it and I was just asking....I would ask you to post your control system, and a sample of your RS232 strings to verify something not quirky to someone else besides yourself.

...SPO01SI01
are you using a carriage return.

It is a straight through cable on these.

Im using a Crestron processor. Straight through cable. String sent is
SPO01SI01\N
I tried to connect through putty from my laptop and still canít get a prompt
Post 12 made on Friday February 9, 2018 at 20:01
crosen
Advanced Member
Joined:
Posts:
April 2009
968
Do you have approx. 5V across pins 2 and 5 on your matrix db9 port?
If it's not simple, it's not sufficiently advanced.
OP | Post 13 made on Saturday February 10, 2018 at 06:09
Gman
Select Member
Joined:
Posts:
February 2009
2,004
On February 9, 2018 at 20:01, crosen said...
Do you have approx. 5V across pins 2 and 5 on your matrix db9 port?

Will check that.


Jump to


Protected Feature Before you can reply to a message...
You must first register for a Remote Central user account - it's fast and free! Or, if you already have an account, please login now.

Please read the following: Unsolicited commercial advertisements are absolutely not permitted on this forum. Other private buy & sell messages should be posted to our Marketplace. For information on how to advertise your service or product click here. Remote Central reserves the right to remove or modify any post that is deemed inappropriate.

Hosting Services by ipHouse