Your Universal Remote Control Center
RemoteCentral.com
Philips Pronto Professional Forum - View Post
Previous section Next section Up level
Up level
The following page was printed from RemoteCentral.com:

Login:
Pass:
 
 

Topic:
TSU-9600 stuck in settings mode
This thread has 6 replies. Displaying all posts.
Post 1 made on Wednesday July 7, 2021 at 20:46
ask4mikie
Long Time Member
Joined:
Posts:
February 2011
18
I had a bad download that never completed. I reset the pronto (Home-Menu-Page UP), and now it thinks it is in setup mode, and to press exit. It is actually on the Pronto please wait screen. Any help would be appreciated.
Post 2 made on Wednesday July 7, 2021 at 22:15
mpg7321
Regular Member
Joined:
Posts:
June 2020
69
Have you tried power cycling it?
Post 3 made on Thursday July 8, 2021 at 08:30
Lyndel McGee
RC Moderator
Joined:
Posts:
August 2001
12,729
If that does not work, try what is known as a 'complete firmware reload'. A search for those 3 words should find instructions.
Lyndel McGee
Philips Pronto Addict/Beta Tester
OP | Post 4 made on Thursday July 8, 2021 at 18:31
ask4mikie
Long Time Member
Joined:
Posts:
February 2011
18
Yes I have. I am now looking for a factory reset. I may have bricked my tsu-9600.
Post 5 made on Thursday July 8, 2021 at 20:18
Lyndel McGee
RC Moderator
Joined:
Posts:
August 2001
12,729
The factory reset is known as a complete firmware reload. The assumption here is you have a backup copy of your .xcf file on a computer somewhere because when you do this, you will lose any config in the remote.

[Link: remotecentral.com]

Press the keys simultaneously prior to the the Philips logo showing up.
Lyndel McGee
Philips Pronto Addict/Beta Tester
OP | Post 6 made on Thursday July 8, 2021 at 20:52
ask4mikie
Long Time Member
Joined:
Posts:
February 2011
18
The complete firmware reload did the trick. It did not detect the Pronto, so I pressed the Troubleshoot button. As instructed, I pressed Home-Menu-Page Up. Then I pressed Firm1, Firm2, & Firm3 within 2 seconds, for at least 2 seconds.

This was not discussed anywhere, but once you have the Application Download Mode on the pronto screen, you open the TSU9600Updater (download from Remote Central), and follow the instructions.

The Updater could not communicate with the Pronto on the first few tries. It finally worked on the 4th or 5th try.

Thanks to everyone for the help! I don't have a brick after all!
Post 7 made on Friday July 9, 2021 at 08:26
Lyndel McGee
RC Moderator
Joined:
Posts:
August 2001
12,729
Glad you are back up.
Lyndel McGee
Philips Pronto Addict/Beta Tester


Jump to


Protected Feature Before you can reply to a message...
You must first register for a Remote Central user account - it's fast and free! Or, if you already have an account, please login now.

Please read the following: Unsolicited commercial advertisements are absolutely not permitted on this forum. Other private buy & sell messages should be posted to our Marketplace. For information on how to advertise your service or product click here. Remote Central reserves the right to remove or modify any post that is deemed inappropriate.

Hosting Services by ipHouse