Your Universal Remote Control Center
RemoteCentral.com
Philips Pronto Professional Forum - View Post
Previous section Next section Up level
Up level
The following page was printed from RemoteCentral.com:

Login:
Pass:
 
 

Topic:
Sonos module not working
This thread has 4 replies. Displaying all posts.
Post 1 made on Friday February 5, 2021 at 12:01
mattmarsden
Junior Member
Joined:
Posts:
January 2021
27
Could someone help a newbie get the Sonos module working? I've got V2.02 installed, I've dragged it to a new activity but when I launch it on my TSU9400 it doesn't do anything, just says Itemtemplate and underneath that Itemtemplate(selected). I'm connected via wireless to the same network as Sonos.
Post 2 made on Friday February 5, 2021 at 13:58
buzz
Super Member
Joined:
Posts:
May 2003
3,926
I tried the SONOS controller module immediately after is was released. While the module is an excellent example of programming and I learned a lot while picking through it, it's functionality was very limited. Plus the module is huge (about 6000 lines of code) and runs so slowly that, in my opinion, it is impractical to use. You may be satisfied with hacking the module a bit to use basic transport functions such as Play/Pause/Volume. That said SONOS changed their protocols a bit over the years. I don't know if the PRONTO module is capable of operating the SONOS. I know that the original SONOS hardware controllers have limited function because of this.

It is possible that the module is somewhat functional, but you are not waiting long enough for commands to execute. Be prepared to wait many, many seconds.
OP | Post 3 made on Friday February 5, 2021 at 15:04
mattmarsden
Junior Member
Joined:
Posts:
January 2021
27
No it doesn’t seem to do anything at all - it should start looking for zone players shouldn’t it?
Post 4 made on Friday February 5, 2021 at 17:27
buzz
Super Member
Joined:
Posts:
May 2003
3,926
Sorry, I don’t remember all of the details. I’m not sure if it can discover players. If not, you need to define them. Also, the controller was developed before bonding of stereo pairs was a feature. If you are attempting to control a pair, the left speaker is the “coordinator”. Try sending your commands to the coordinator.
OP | Post 5 made on Saturday February 6, 2021 at 03:04
mattmarsden
Junior Member
Joined:
Posts:
January 2021
27
Sorted it by updating the firmware on the Pronto - but yes it is rubbish!


Jump to


Protected Feature Before you can reply to a message...
You must first register for a Remote Central user account - it's fast and free! Or, if you already have an account, please login now.

Please read the following: Unsolicited commercial advertisements are absolutely not permitted on this forum. Other private buy & sell messages should be posted to our Marketplace. For information on how to advertise your service or product click here. Remote Central reserves the right to remove or modify any post that is deemed inappropriate.

Hosting Services by ipHouse