Your Universal Remote Control Center
RemoteCentral.com
Philips Pronto Professional Forum - View Post
Previous section Next section Up level
Up level
The following page was printed from RemoteCentral.com:

Login:
Pass:
 
 

Topic:
Pronto Edit Pro rs232 Macros
This thread has 5 replies. Displaying all posts.
Post 1 made on Wednesday August 29, 2018 at 23:45
sergi182
New Member
Joined:
Posts:
August 2018
3
I have gotten a hold of a tsu9600 and am working through the pronto edit pro software setting up the system. I have also gotten myself a rfx9600 as I want to control some of my equipment with rs232.

I have added my devices to my database and added the rs232 commands to their profiles and added it to my project. Right now I have only added an optoma projector to the project and trying to get the macros programmed.

My goal is to have a screen asking you to select what zone your want to control for entertainment, either living room or theater at this point. When I click on the theater button I want the remote to send out the power on commands for the projector and receiver. I also want the remote to jump to a please wait screen when i tap on the theater zone. The please wait screen should last for about 30 seconds to allow the projector time to turn on. Then I want to jump to a screen with several input options and when i touch the input i want it to send the commands to the projector to switch inputs. I have not added the receiver yet as I am still getting used to the software and want to figure this out first.

Now here is my problem. I created a macro to send the power on command to the projector via rs232. the next action would be to jump to the please wait screen. then I added a delay of 30 seconds, then I added a jump to the theater input page.

When I run the simulator it just sends the power on commands as noted my the star flash in the top menu bar on the remote but it does not jump to the please wait page. If I remove the power on command and just have the jump actions and run the simulator it does what I want and the star flash stays on for the duration then ends with the input page. What am I doing wrong? why cant I have a rs232 or IR command in a macro with page jumps as well?

Any help would be much appreciated. I have not even looked at prontoscript as I think my goals should be doable with macros. I did read the ProntoEdit pro 1 Manual and noted that the macros they had in their showed page jumps and IR commands in the same macro.

Thanks for your help!!!

Last edited by sergi182 on August 30, 2018 00:03.
Sergio
Post 2 made on Thursday August 30, 2018 at 03:24
Twelfth Monkey
Junior Member
Joined:
Posts:
November 2016
35
I've set up macros with IR and page jumps in, so you aren't trying to do anything it can't handle. I've tended to do the page jump first when doing a 'please wait' page, but I don't think that should make any difference. I'd try putting a very small delay between the commands themselves and the first page jump, as sometimes asking it to do two things simultaneously doesn't always have the desired result. I also always put a very small delay between commands for the same reason when asking a button or macro to execute a series of things.

I hope that this works for you!
OP | Post 3 made on Thursday August 30, 2018 at 12:42
sergi182
New Member
Joined:
Posts:
August 2018
3
So I just tried to add a delay and the same thing it stopped at the on command and did not change pages. its like there is a stop command when a serial command is sent and the macro does not continue.

this is what I put into the macro:

Jump: Entertainment - Wait 1
Delay 0.50 Sec
Function: Power On Optoma - Projector - HD81
Delay 0.50 Sec
Jump: Entertainment - Wait 2

Any other ideas?
Sergio
OP | Post 4 made on Thursday August 30, 2018 at 13:18
sergi182
New Member
Joined:
Posts:
August 2018
3
I forgot to mention when I remove the serial command from the above macro it does change the pages... as soon as a serial command is inserted it stops working. I also tried changing the command to an IR command and the macro works.

So i am stuck as to why a macro wont work with a serial command but will with an IR one?
Sergio
Post 5 made on Thursday August 30, 2018 at 19:11
Lowpro
Select Member
Joined:
Posts:
March 2004
2,029
It's an issue with the Simulator. See here.
LP Related Links:
View my profile to access various
links to key posts and downloads.
Post 6 made on Tuesday September 4, 2018 at 13:31
Lyndel McGee
RC Moderator
Joined:
Posts:
August 2001
12,230
Note that you can get this to work by doing 2 things.

1. Install Jon Welfringer's TCP/IP simulator mod. [Link: remotecentral.com]


2. Configure all your extenders in PEP2/PEP3 with fixed IP address and supply the IP address of the extender (Note that you should supply the real IP address of the extender so if DHCP, may want to update extender to used fixed IP address).
Lyndel McGee
Philips Pronto Addict/Beta Tester


Jump to


Protected Feature Before you can reply to a message...
You must first register for a Remote Central user account - it's fast and free! Or, if you already have an account, please login now.

Please read the following: Unsolicited commercial advertisements are absolutely not permitted on this forum. Other private buy & sell messages should be posted to our Marketplace. For information on how to advertise your service or product click here. Remote Central reserves the right to remove or modify any post that is deemed inappropriate.

Hosting Services by ipHouse