Your Universal Remote Control Center
RemoteCentral.com
Philips Pronto Professional Forum - View Post
Previous section Next section Previous page Next page Up level
Up level
The following page was printed from RemoteCentral.com:

Login:
Pass:
 
 

Page 3 of 5
Topic:
TCPIP from the simulator DOES work!!
This thread has 66 replies. Displaying posts 31 through 45.
Post 31 made on Saturday December 19, 2009 at 18:24
pno
Lurking Member
Joined:
Posts:
December 2009
3
Hello (Jon and all others who are reading),

It still works in the new release of PEP december 2009 (2.4.18).

For who is interested, I am working on:
. Camera connection (will soon try UDP with streaming; it's now repeating still pictures)
. UPnP (via an extra program on a PC to get all the UPnP info)
. Controlling HDX1000 (with syabas) with "now playing, incl. pictures"
. Reading TVGuide (dutch)
. Controlling Denon 3808
. Controlling X10 (also via an extra program; I wrote my own x10 control-program with macro's and so on)
. weather (with moving pictures of rain-radar)

Best regards,

Paul.
Paul.
Post 32 made on Sunday December 20, 2009 at 02:28
Lyndel McGee
RC Moderator
Joined:
Posts:
August 2001
12,217
Paul,

Trying to save you some time here.

Well, I have an X10 module available for sale that runs using CM11 (RS-232) off RFX9600.

There's a free ProntoScript module for Denon TCP available @ www.prontoprojects.com

UPnP is available via UDP if you want to write the protocol or simply hang around and hopefully, Philips will publish their UPnP and SSDP code that as part of Sonos Module.
Lyndel McGee
Philips Pronto Addict/Beta Tester
Post 33 made on Sunday December 20, 2009 at 04:58
Korhan27
Lurking Member
Joined:
Posts:
December 2008
8
On December 19, 2009 at 18:24, pno said...
Hello (Jon and all others who are reading),

It still works in the new release of PEP december 2009 (2.4.18).

For who is interested, I am working on:
. Camera connection (will soon try UDP with streaming; it's now repeating still pictures)
. UPnP (via an extra program on a PC to get all the UPnP info)
. Controlling HDX1000 (with syabas) with "now playing, incl. pictures"
. Reading TVGuide (dutch)
. Controlling Denon 3808
. Controlling X10 (also via an extra program; I wrote my own x10 control-program with macro's and so on)
. weather (with moving pictures of rain-radar)

Best regards,

Paul.

Hi Paul,
I'm' very much interested in controlling the HDX1000, would you be ok to share it?
Kind regards,
Korhan
Korhan
Post 34 made on Sunday December 20, 2009 at 08:50
Prontosw
Long Time Member
Joined:
Posts:
May 2008
27
Hallo Paul,

Interesting projects you're working on, I'm interested in the Dutch TVGuide and the Rain Radar. I have a HDX1000 too which is controlled thru an IR-emitter.
Post 35 made on Monday December 21, 2009 at 14:43
pno
Lurking Member
Joined:
Posts:
December 2009
3
Hello Lyndel,

Thanks for the input. I didn't know of the Denon Module. I dowloaded it and will try it. I had already the PC-version (and converted it to PDA).

For the UPnP, I use a free UPnP controller on the PC (source) and modified it so that I can talk with it from the TSU. I run that program on a little server where i also run my own X10 control program (which also can talk to the TSU). For controlling X10 really I use the Marmitek CM15 Pro.

Greetings,

Paul.

PS. Did you already tested the new fimware (december) for the TSU? I have some problems with TCP/IP performance to the Internet. Some pages (I do not know why, but it is fixed at some pages) waits very long before data is being receiving. I made a call on the Philips Pronto service.
Paul.
Post 36 made on Monday December 21, 2009 at 14:50
pno
Lurking Member
Joined:
Posts:
December 2009
3
Hello Korhan,

I will think about it. Maybe yes (the problem is that I am still heavily developing, and some code is not very nice).

Maybe you can mail me?

Grts,

Paul.
Paul.
OP | Post 37 made on Monday December 21, 2009 at 16:24
Jon Welfringer
Long Time Member
Joined:
Posts:
December 2002
175
Paul, I'm glad my TCPIP enable for the simulator is working for you. However, let's please keep this thread on topic....

---------------------------------------------------------------------------------

Over the holidays I plan on releasing a new version of the simulator TCPIP enable utilities. I will be adding support for auto opening/positioning the debugger and fixing the auto opening/positioning of the ProntoScript console that was broken starting in version 2.3.17.0 of PEP (Philips removed the menu hotkeys to invoke it).

If there are any other suggestions for the utilities, please bring them forward. The new utilities will be available for download as opposed to requiring that you send me a PM or email.
Post 38 made on Monday December 21, 2009 at 16:35
Guy Palmer
Active Member
Joined:
Posts:
June 2008
648
Jon,

I'd suggest some sort of check to stop two instances of the simulator running at the same time. This happens to me when I forget to close the previous instance and results in such high CPU usage that it is difficult to even use the mouse to close either instance.
Post 39 made on Monday December 21, 2009 at 18:41
Lyndel McGee
RC Moderator
Joined:
Posts:
August 2001
12,217
On December 21, 2009 at 14:43, pno said...
Hello Lyndel,
...
Greetings,

Paul.

PS. Did you already tested the new fimware (december) for the TSU? I have some problems with TCP/IP performance to the Internet. Some pages (I do not know why, but it is fixed at some pages) waits very long before data is being receiving. I made a call on the Philips Pronto service.

Yes, I did. What you report is not a problem until you can prove that it is. ;-)

May be due to how your TCP/IP code is written or some minor differences in how sockets work in new F/W.

Not trying to be accusatory, but rather to point out that just saying "It doesn't work" is just not good enough. What troubleshooting have you done?
Lyndel McGee
Philips Pronto Addict/Beta Tester
Post 40 made on Tuesday December 22, 2009 at 16:34
athlon1988
Lurking Member
Joined:
Posts:
August 2008
7
Jon,

if you are already work on auto opening the debugger - would be great to be able to restore some Watches. I guess it's not possible to find out what was added in the last debugger run, but maybe we could specify some variable names in the appli!.ini-File that "magically" get added again when auto-opening the debugger. This would really be magic.

Mario
--------------
TSU 9600
Post 41 made on Monday December 28, 2009 at 09:23
Roti
Long Time Member
Joined:
Posts:
July 2008
104
Hi Jon.

I've been a grateful user of your simulator mod for a while now.

I just upgraded to the latest PEP (2.4.18) and latest Pronto firmware (7.2.22-1.3.18) and re-applied the changes from the last version of your mod that I had available (1.31).

I found that an FTP script that I wrote earlier in the year (just to pull a txt file from the Aus Bureau of Meteorology) no longer works in the simulator. At first I assumed it was a difference in the way the sockets worked in the new Pronto firmware, but I discovered that it still works fine on the Pronto itself.

Not sure if it's any use for developing your latest version, but here's the bit of the module if it helps:

[Link: rohansplace.com]

Didn't have a lot of time to investigate, but I think it's handling the received data that have not been completely read out a bit differently.

Cheers.
Post 42 made on Tuesday January 5, 2010 at 02:43
De Pampi
Long Time Member
Joined:
Posts:
November 2005
95
Does the simulator also work with the (new) UDP socket communication?

I see that my udp packet is sent using a packet sniffer, and a receiving packet is returned but the function:

s.onData = function (aData, aHost, aPort) {};

is not triggered.

I'm working on an alternative (cheaper) power sense module with a microprocessor and ethernet connection.

Regards,

De Pampi
Post 43 made on Monday January 11, 2010 at 22:48
eht123
Long Time Member
Joined:
Posts:
September 2008
33
This mod is still the single most important tool for doing any TCP/IP development on the Pronto. It's just moronic that Philips doesn't enable this themselves.

It's always worked perfectly before, but it's been a bit problematic for me with PEP 2.4.18. The simulator hangs frequently now, I assume during network activity, as it usually happens after an activity or page change (which almost always involve comms with my preamp or Tivo). And just last night, I had a very weird issue where even a simple "System.print" on a button didn't work. Uninstalling the mod fixed the issue, but I can't live without it anymore, lol.

I'm on win7, FWIW. I can't seem to reproduce the "System.print" issue at the moment, but I can experiment a bit more if you think it would help.
Post 44 made on Monday January 11, 2010 at 23:10
Guy Palmer
Active Member
Joined:
Posts:
June 2008
648
On January 11, 2010 at 22:48, eht123 said...
even a simple "System.print" on a button didn't work

My experience since the firmware/software upgrade is that the System.print command does not work using Jon's mod if what it is trying to print is more than X characters (can't remember what X is). Try just printing a short string (say, 5 characters) and see what happens; then try a long string (say, 100 characters) and see what happens.
OP | Post 45 made on Tuesday January 12, 2010 at 00:21
Jon Welfringer
Long Time Member
Joined:
Posts:
December 2002
175
System.Print never worked for me over a certain number of characters (don't remember how many). My solution was to write a fuction called DebugPrint() and pass it the strings I wanted. My routine then chunked the passed string into 80 character rows for printing.

This problem was present even when using the serial port mod for debugging (before I created the TCP/IP enabler).

Hopefully I'll have time to put out a new release with some tweaks in the next week or so.

....Edit....Here's what I use for System.Print

// ===================================================
// Function DebugPrint
// ===================================================
function DebugPrint(strPrint)
{
if (Debug == 1)
{
var cnt = 78 ; // characters per column to print
while (strPrint.length>0)
{ // Print line, chop input string, keep printing until string empty.
System.print(strPrint.substr(0,cnt)) ;
if (strPrint.length > cnt)
{strPrint = strPrint.slice(cnt);}
else {strPrint = "";}
}
}
}

Last edited by Jon Welfringer on January 12, 2010 00:34.
Find in this thread:
Page 3 of 5


Jump to


Protected Feature Before you can reply to a message...
You must first register for a Remote Central user account - it's fast and free! Or, if you already have an account, please login now.

Please read the following: Unsolicited commercial advertisements are absolutely not permitted on this forum. Other private buy & sell messages should be posted to our Marketplace. For information on how to advertise your service or product click here. Remote Central reserves the right to remove or modify any post that is deemed inappropriate.

Hosting Services by ipHouse