Your Universal Remote Control Center
RemoteCentral.com
General Pro Remotes Forum - View Post
Previous section Next section Up level
Up level
The following page was printed from RemoteCentral.com:

Login:
Pass:
 
 

Topic:
Elan HR2 error
This thread has 2 replies. Displaying all posts.
Post 1 made on Wednesday March 7, 2018 at 18:07
SWFLMike
Long Time Member
Joined:
Posts:
January 2007
156
Looked at a remote for my brothers friend. It's an Elan HR2, which I've only seen one or two of before. The system was still up, since they could control things with their phones still, but the HR2 seemed to be stuck in a sort of boot loop.

The message says:

Could not open
'loader_b.bin'
ERROR:
No code file to execute

It flashes this once a minute, and that's all it does. Can't get past that.

I checked the voltage for the power supply to the charging base, which was good (16v, which is what the wall wart said it should be), and got 5v at the pins that the remote rests on, which I would assume is normal since that's USB voltage and it has a USB plug (yeah, a rather large assumption there...). I don't think it's a power issue, but seems like some sort of corrupt file.

Tried the button press combo to get into the setup menu, but that didn't do anything.

Anyone familiar with these? I don't feel I know them well enough to declare it toasted.

EDIT - Also, is the HR200 the same thing? As in, can it replace this unit in the system without any other changes? Thanks

Last edited by SWFLMike on March 8, 2018 11:24.
Post 2 made on Friday March 23, 2018 at 22:56
MNTommyBoy
Advanced Member
Joined:
Posts:
November 2010
803
You probably have some sort of answer by now, but Fins is the only Elan guy I know on here.
"Every word you just said was wrong." ~ Luke Skywalker
Post 3 made on Saturday April 14, 2018 at 13:10
JT Babin
Junior Member
Joined:
Posts:
June 2016
44
I'm an Elan guy. I know this is stale, but for anyone in the future:

Plug into computer using normal USB connection procedure. See if it will connect. If it does then open the root file and delete everything. Then, do the "Configure this HHR" process again in configurator, should be good.

If it doesn't, it's dead. Contact your sales rep, act indignant, and try to negotiate a deal on a new one. They also have some sort of repair process where they reflash the remote. I don't remember why I didn't do that the last time it happened, it may have been prohibitively expensive or it might have taken too long.

Good luck!
James Babin - System Designer (https://myeasytek.com)


Jump to


Protected Feature Before you can reply to a message...
You must first register for a Remote Central user account - it's fast and free! Or, if you already have an account, please login now.

Please read the following: Unsolicited commercial advertisements are absolutely not permitted on this forum. Other private buy & sell messages should be posted to our Marketplace. For information on how to advertise your service or product click here. Remote Central reserves the right to remove or modify any post that is deemed inappropriate.

Hosting Services by ipHouse