Your Universal Remote Control Center
RemoteCentral.com
Complete Control by URC Forum - View Post
Previous section Next section Up level
Up level
The following page was printed from RemoteCentral.com:

Login:
Pass:
 
 

Topic:
Is this a dead MRF-260?
This thread has 4 replies. Displaying all posts.
Post 1 made on Wednesday October 28, 2009 at 15:19
Ernie Bornn-Gilman
Yes, That Ernie!
Joined:
Posts:
December 2001
22,470
Symptoms: client says doesn't work. Has been working for one year.

Client's right.

Power supply is dead. URC Customer service says sure, I can use a 12 volt regulated (Niles) power supply. Now the Power light comes on.

The Status light does not light, except with the rotary switch in position 0, and then only very briefly after I push and hold the volume up or down button. Other commands run through the 260 cause no response.

Reloaded the program into the 850. Replaced batteries. No change.

Changed the settings in the program to IR & RF, and then the remote works perfectly when the doors are open. So the commands are not somehow screwy.

We have no idea why the first power supply died.

Customer service says return the 260 and pay a flat fee of $40 for repair, giving a new one year warranty. I'm leaving the system able to work via IR until we've got a fixed unit.

Comments?
We can't give you a good answer, or maybe any, without the make and model of everything.
"The biggest problem in communication is the illusion that it has taken place." -- G. “Bernie” Shaw
Post 2 made on Wednesday October 28, 2009 at 17:26
tweeterguy
Loyal Member
Joined:
Posts:
June 2005
6,638
Sounds defective to me...opt for the repair.

I've never seen a dead power supply in 6 years with a URC product but have a few times with other products, most recently a Russound component video balun (twice in one house within a year actually). That's always the first thing I check.
- Chris
Post 3 made on Wednesday October 28, 2009 at 19:24
Daniel Tonks
Wrangler of Remotes
Joined:
Posts:
October 1998
27,912
Radio receivers sometimes die. Happened to me on an RFX-250.

Something similar happened on a laptop's WiFi card... brand new unit, WiFi starts off fine and then over a period of 8 hours speed and reception gradually gets worse and worse until it couldn't see the access point 2 feet away. :-)
Post 4 made on Thursday October 29, 2009 at 13:23
AVGregg
Long Time Member
Joined:
Posts:
June 2006
198
you may also have an MX-850 with a bad RF board. That has happened to many older MX-850s. The little board in the remote with the RF tranceiver breaks loose. You can actually hear it rattle around inside the remote sometimes. And it doesnt necessarily mean the remote was dropped either.
Post 5 made on Thursday October 29, 2009 at 18:18
tweeterguy
Loyal Member
Joined:
Posts:
June 2005
6,638
^^^ good point made by AVGregg...we've had maybe half a dozen 850's with similar repair needs over the years...

Hold the light button in on the side and shake the remote...if you hear something rattle it's the RF board.
- Chris


Jump to


Protected Feature Before you can reply to a message...
You must first register for a Remote Central user account - it's fast and free! Or, if you already have an account, please login now.

Please read the following: Unsolicited commercial advertisements are absolutely not permitted on this forum. Other private buy & sell messages should be posted to our Marketplace. For information on how to advertise your service or product click here. Remote Central reserves the right to remove or modify any post that is deemed inappropriate.

Hosting Services by ipHouse